Lótusz

Lótusz

Fogaink - a karma tükrei

2019. február 03. - Lótusz_blogger

Mutasd a fogaid, elmondom, mit árulnak el!

woman-3498849_1280.jpg pixabay


A keleti misztikusok szerint fogaink karmánkat tükrözik. Ha szabályosak, egészségesek fogaink, akkor jó a karmánk. A görbe fogak azt jelzik, hogy a tulajdonosának egyszerre több különböző karmát kell ledolgoznia. A ritka fogak a szenvedélyes természetről árulkodnak, a "ló" fogak arra utalnak, hogy az ilyen ember mindenkit alaposan "megrág".

Felső és alsó fogak

Az elülső fogak azt jelzik, amit a szülők a gyermeknek adtak (jó és rossz). Ha az elülső fogak nagyon különböznek a többiektől, ez azt jelenti, hogy a szülők diszharmónikus karmával rendelkeznek, és nem fogják megvédeni gyermeküket. A gyermek segítséget és védelmet idegenek között találja meg. A felső állkapocs szimbolizálja az apát a korábbi ősöket. A bölcsességfogak közelében található fogak a távoli őseinket jellemzik. A metszőfogak azt a helyet szimbolizálják, amelyet a szülők foglalnak el az ember életében.

A test jobb oldala tükrözi az apával való kapcsolatot, a bal oldal pedig az anyával való kontaktust. Ha a jobb oldalon van problémás fogad, azt jelzi, hogy az édesapáddal való kapcsolaton kell javítanod. Változtatnod kell az apukád iránti hozzáállásodon. Ha a bal oldali fogak sérülnek meg, akkor viszont az anyukáddal való viszonyon kell javítanod.

Tejfogak

A tejfogak általában arra utalnak, hogy felnőttkorban mi vár a gyermekre, milyen problémái lesznek. Ha először a metszőfogak jelennek meg, akkor ez jó jel: a gyermek a jövőben képes lesz megváltoztatni az életét. Ha a tejfogak sokáig „tartanak”, és nem esnek ki, akkor felnőttkorban is "örök gyerek marad".

7-8 éves korában fontos, hogy gyermekünket pozitív érzelmekkel töltsük fel: mondjuk el neki, hogy mennyire szeretjük, hogy fontos számunkra. Semmi esetre ne adj neki negatív visszacsatolást - ez tönkreteheti a gyermek jövőbeli életét.

Nagyon ritkán előfordul, hogy az újszülött egy foggal születik - ez rendkívüli szabadságot jelent: képes lesz a karmáján változtatni.

Érdemes figyelni a gyermekek fogait: milyen sorrendben bújnak ki. Ez megmutatja, hogy milyen irányba kell terelgetni őket. A tejfogak lehetővé teszik a szülők számára, hogy megértsék azt a irányt, amelyben gyermeküket fejleszteni kell. A fogak megmutatják, hogy milyen öröklődő hajlamai lesznek.

Az őrlők és a bölcsességfogak

Az őrlőfogak mély gyökerekkel rendelkeznek. Ezek a fogak a jelképei annak, hogy mennyit fog élni tulajdonosuk. Az ívelt, egyenetlen fogak, szuvasodó fogak azt jelentik, hogy a gyermek sok nehézséget fog elszenvedni a jövőben. A bölcsességfogak a sors jelzői, azt mutatják, amit már nem tudunk megváltoztatni az életünkben - mindezt az őseinktől kaptuk: az ő hibáik és hiányosságaik.

A bölcsesség fogak a mindennapi tapasztalatok megszerzése által (testi-lelki) erősödnek. Mind a négy bölcsesség fog a legtávolabbi ősőkkel köt össze - ezért a régi időkben a bölcsességfogakat nagyon ritkán távolították csak el.

Régi hiedelmek szerint, a bölcsességfog elvesztésekor az alábbi mondókát kell mondani:

"A bölcsességem, a védekezésem, az elmém, a fájdalom és a fájdalom nem az enyém!"

A holdnak tükröződnie kell a vízben. A vizet meg kell innia fogát elvesztőnek.

 

Az ősi hittel összhangban az emberi fogak száma a Föld aranykorának szimbóluma. Ez az időszak addig tartott, amíg a naprendszer tizedik bolygója, Phaeton eltűnt. Ezt megelőzően a Szaturnusznak 32 éves forgási ciklusa volt a Nap körül. Emiatt az összes fogunk lelki védelem alatt. Mintha az ősök védelmeznék minden negatív külső befolyástól, kedvezőtlen élethelyzetektől. A fogakkal kapcsolatos problémák azt mutatják, hogy a személynek lépéseket kell tennie a karmájának beteljesítéséért. Eljött az idő a tanulásra, az élethelyzetek érzékelésére és vágyainak megfogalmazására.

Fordítás

 

Mit jelent, ha fáj?

Az alsó fogak

Általában a múlton való rágódást tükrözi, amin már nem lehet segíteni.

Egyfajta önvád, lehetőségek elmulasztása. Mérlegeljünk, elemezzünk és bocsássunk meg önmagunknak, engedjük el a hibákat.

Felső fogak

A jelen és jövővel kapcsolatos nehéz, gyakran megoldhatatlannak tűnő problémák.

Ebben az esetben is a megelőzés a cél. A tudatos tervezés, következetesség-döntés.

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr9516334264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása