Lótusz

Lótusz

Szent Ignác 6 tanácsa a jó döntésekért

2019. március 26. - Lótusz_blogger

Ha fontos döntés előtt állsz.

Loyolai Szent Ignác, (Íñigo López de Loyola) (Loyola-ban született 1491 május 31-én és Rómában halt meg 1556. július 31-én. Ő alapította a Jézus Társaságát (jezsuita rendet).

800px-Detail_-_Glory_of_St_Ignatius_of_Loyola_-_Rubens_-_1616_-_KHM_-_Vienna.jpg Peter Paul Rubens:Loyolai Szent Ignác (wikipedia)


Szent Ignác ismert lelki vezető volt, aki az általa alapított szerzetesrend tagjait bevezette a lelkekkel való foglalkozás tudományába. Az imádsággal és a lelki élettel kapcsolatos tapasztalatait a Lelkigyakorlatok című könyvében foglalta össze, amely a jezsuita, illetve a szentignáci lelkiség alapja lett.

A loyolai Szent Ignácnak döntő szerepe volt a reformációt követő katolikus megújulás kibontakozásában.

Ha még mindig nem tudnád kiről van szó... Róla (is) készült 1984-ben a Legyetek jók, ha tudtok című film, melynek legismertebb dala:

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=o1Hbjq73-ME[/embed]

Ugye így már ismerős? :)

Akkor most térjünk a lényegre. :)

Mit tanácsol Loyolai Szent Ignác fontos döntések előtt?

1. Gondolkodj el a döntésen: a jó döntéshez nyugalom, átgondoltság, megfontoltság, összeszedettség kell. amikor zaklatott, szétszórt vagy, nem biztos, hogy jó döntést hozol.

2. Képzeld magad a jövőbe: lásd magad előtt, hogy a döntésed hatására milyen leszel 10-20 év múlva. Milyennek látod magad, a környezeted. Elégedett vagy a döntéseddel?

3.Kérdezd meg azokat, akinek a véleménye számít neked. Olyanokat kérdezz meg a döntésedről, akik valóban jól ismernek és jót akarnak neked. A legjobb, ha Istent kérdezed meg - Ő ismer legjobban!

4. Hogyan érinti ez a döntés életed többi területét? Ha egy fontos, sorsfordító döntést hozol, az általában életed több területét is érinti. Ha jól döntöttél, akkor életed egyéb területei is a helyükre kerülnek.

5. Légy a saját segítőtársad! Képzeld el magad kívülről: ha külső szemlélőként megkérdeznéd magadtól: Vajon jó döntést hozok-e? Mit válaszolnál? Akár pro és kontra is leírhatod az érveidet...

6. Életed filmje: ha elképzeled, hogy életed utolsó pillanatában lepereg a szemed előtt életed filmje - vajon örömmel néznéd végig, amit elértél, megéltél?

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr8716334306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása