Lótusz

Lótusz

Milyen ízt kívánsz? Elárulja, mire vágyik a lelked!

2019. július 08. - Lótusz_blogger

Lelked üzenete az ízeken keresztül.

Veled is előfordult már, hogy valamilyen ízre, vagy épp egy kedvenc ételedre teljesen rákattantál, és addig nem nyugodtál le, amíg be nem termeltél belőle egy adaggal.

Ilyen kívánósságok nemcsak a várandósság idején fordulnak elő, hanem a teljesen átlagos embereknél is. Van, aki időnként a mustárra van ráéhezve, van, aki a csokira.

Szóval.... Te melyik ízt kívánod sokszor, vagy ha csak ritkán, akkor igen intenzíven? Lássuk a medvét.

Amikor a savanyú ízt kívánod:

az a dühre, az elfojtott haragra, irigységre, mérgelődésre utalhat. Jelentheti még a a merevséget, akár szellemi, akár fizikai szinten.

A hagyományos kínai orvoslás az ízeket az öt elemmel társítja, amely szerint a savanyú íz a FA elemhez tartozik. A Fa elemhez tartozó energiapályák: a máj és az epehólyag.

Amikor az édes ízre vágysz:

Az az együttérzés- a szeretethiány jele lehet, illetve túlzott aggodalomra utalhat. Az aggodalom nem azonos a gondoskodás, a törődés fogalmával - ez nem old meg semmit, önmagunkat gyötörjük vele. De nemcsak másokat kell szeretni, törődni velük, hanem saját magunk felé is szeretettel kell fordulni. Amikor nem vagyunk eléggé megértőek saját magunkkal, vagy arra vágyunk, hogy jobban kedveljenek bennünket, az édes ízt kívánjuk, amellyel "megédesítjük" életünket.

A HKO (Hagyományos Kínai Orvoslás) az édes ízt a Föld elemhez társítja, a hozzátartozó energiapálya a lép, hasnyálmirigy, gyomor.

Ha keserű ízre vagy rákattanva

A vidámság, nevetés; illetve úgy tenni, mintha. Amikor egyensúlyhiány érhető tetten az életöröm területén (vagy a tűz hiányzik, annak ellenére, hogy kifelé esetleg az ellenkezője látszik; vagy éppen túl sok a tűz, ami mindent felemészt), akkor a keserű ízt kívánjuk.

A keserű íz a Tűz elemhez tartozik, a szívburok, hármas melegítő, szív, vékonybél energiapályához tartozik.

Ha sós ízre vágysz:

Félelmet, szorongást rejt a lelked. Akik mindent túlságosan megsóznak, gyakran olyan rejtett félelmeket hordoznak magukban, amikkel nem tudnak mit kezdeni. Sőt. Legtöbbször nem is jut eszükbe az, hogy talán emiatt kívánják ezt az ízt.

A HKO szerint a sós íz  a Víz elemhez tartozik, pontosabban a vese-hólyag energiapályája.

Amikor a csípős ízre vágysz

Bánatra, szomorúságra, megbántottságra hívja fel a figyelmet. Egy korábbi eseményen nem tudunk napirendre térni, pedig már próbáltuk elfelejteni.

A csípős íz a kínai orvoslás szerint a Fém elemhez tartozik, a tüdő, a vastagbél energiapályájához.

 

Attól, hogy néha-néha megkívánsz egy-egy ízt, nem jelenti azt, hogy beteg vagy. Ez inkább egy jelzés, amellyel ráirányíthatod a figyelmed a lelkedre, a arra az egyensúlytalanságra, amely kialakult benned. Ez egy jel arra, hogy mire figyelj oda, mivel van dolgod, mi az, amit elrejtesz még saját magad elől is. Segítenek abban, hogy jobban megismerd önmagad.

Fizikai szinten pedig érdemes odafigyelni az ízlelési szokásainkra, mert ha túl sokat fogyasztunk valamiből, az akár ártalmas is lehet!

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr2316334382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása