Lótusz

Lótusz

Szent Lőrinc könnycseppjei csodát tehetnek

2019. augusztus 12. - Lótusz_blogger

Figyeld a csillaghullást!

Az év 8. hónapja a bőség és a gazdagság hónapja: a 8 szám a számmisztika szerint a bőség, a betakarítás, a beérés időszaka. A hónap szentje pedig Szent Lőrinc.

Szent Lőrinc a katolikus egyház egyik legtiszteletreméltóbb szentje. A Római Birodalom idején vértanúságra ítélték, ezt a napot a régi római naptárban is kiemelt ünnepként kezelték (augusztus 10.)

sz-l.jpg kép forrása: wikipédia


A helyet, ahol a legenda szerint meghalt, Via Tihurtinának nevezik, amely hamarosan zarándokhellyé vált.

Állítólag Hispániában született, ezért nagy tiszteletnek örvend a a mai napig is Spanyolországban. De a németalföldi területen is sokan kedvelik. A legenda szerint sok beteget gyógyított meg csodálatos módon, és vakok szeme világát is visszaadta. Diákónusként a többi pappal együtt dolgozott, illetve sokat törődött a szegényekkel is. Legtöbbször diakónusi ruhában ábrázolják. Nálunk a mondás szerint: “belepisil a dinnyébe”, vagyis az augusztus 10-e utáni dinnyék már apadtak, nem olyan finomak.

Az ő nevét (angolszász területen) viseli az egyik legszebb csillagászati esemény, a csillaghullás.

A csillaghullást pedig nem más, mint a Perseidák meteorraj idézi elő. A meteorok a Perseus csillagkép irányából sugárzódnak szét, innen kapta nevét. Idén augusztus 12-én, hajnali egytől érdemes az eget kémlelni.

A meteoritok apró porszemekből állnak, és amint elérik a Föld légkörét, elégnek. Ettől ennyire fényesek. A jelenséget 1-2 percenként “hullócsillagként” érzékeljük (idén akár fél percenként kívánhatunk).

A Magyar Csillagászati Egyesület (CSME) azt tanácsolja, hogy a csillaghullást legcélszerűbb a várostól távoli helyen, sötét területen megfigyelni. Nem kevéssé romantikus esemény! �

És ha közben még Szent Lőrinctől is kérjük a segítséget, biztosan megkapjuk, amire vágyunk!

Istenünk, ki Szent Lőrinc diákonust az irántad való szeretettel képessé tetted arra, hogy hűségesen szolgáljon neked és elszenvedje a vértanúságot, kérünk, taníts meg minket is hozzá hasonlóan szeretni, és segíts, hogy amit tőle megtanultunk, azt tettekre is váltsuk!

https://lotusz.cafeblog.hu/2019/03/18/ez-az-ima-csodat-tesz-az-eletedben/

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr8016334398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása