Lótusz

Lótusz

Gyuri bácsi ajánlja: vírus ellen erősítsd az immunrendszered

2020. február 27. - Lótusz_blogger

Vírus ellen: erősítsd az immunrendszered!

Nem elég, hogy tél vége van és az immunrendszerünk már-már padlót fog, még a koronavírus is fenyegeti hazánkat. Nem akarok vészmadár lenni... De jobb félni, mint megijedni!

Mit tehetünk a vírusfertőzés ellen? Az alapvető higiénés szabályokon kívül, illetve azon kívül, hogy ha nem muszáj nem megyünk zsúfolt helyekre, inkább gyaloglunk egy-két megállót ahelyett, hogy másokkal egy légtérben utazunk....

A legfontosabb, hogy megerősítjük immunrendszerünket! Nem véletlen, hogy a "sima" influenza védőoltást is a babáknak és az időseknek ajánlják. Az ő immunrendszerük gyengébb, könnyebben kaphatnak el bármilyen betegséget. Na és persze a stresszes diák- és felnőtt lakosság! Mert ugye a stressz is csökkenti az immunrendszer védekező képességét.

 

Mit ajánl Gyuri bácsi az immunrendszerünk megerősítésére?

Csipkebogyó

A csipkebogyó tea immunerősítő hatású. Sok benne a B1, B2, K, P vitamin, C vitaminból pedig annyi van belőle, mint a citromban. Fogyasztása naponta ajánlott. 

A csipkebogyót hideg vízben kell áztatni 4-5 órán át, majd akár mézzel ízesítve is fogyaszthatjuk.

Mezei kakukkfű

Általános immunerősítő hatással is rendelkezik a mezei kakukkfű, és nemcsak teáját, hanem alkoholos kivonatát is használhatjuk: növeli a szervezet védekezőképességét és megszünteti az általános gyengeségérzetet. Inhalálhatunk is vele és javítja a vérkeringést.

Szurokfű

Köhögéscsillapításra, toroköblögetésre, hörgőgyulladásra használjuk. Hangszalaggyulladás esetén is nagyon jó. Étvágyjavító és gyengén izzasztó hatása is van. 

Orbáncfű

Az orbáncfű kiváló feszültségoldó, alvást elősegítő gyógynövény, rendszeres használata kiegyensúlyozottá tesz. Esti órákban érdemes használni, és nem feladni, ugyanis valakinél csak 1-2 múlva fejti ki hatását.

Menták

A mentát vagy szereti valaki, vagy nem. Aki nem annyira kedveli, ajánlatos mégis megbarátkozni vele, mert igencsak hatásos növényről van szó: akár a kevésbé erős ízű, illatú fodormentáról, akár a borsmentáról van szó. A borsmenta, fodormenta, fürtös menta (ez utóbbit akár 6 év alatti babák is fogyaszthatják) nemcsak a nátha kezelésére, hanem a torok fertőtlenítésére is alkalmas. 

Baktériumölő hatású tea készíthető belőle.

főkép: pixabay

forrás: gyorgytea.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr4416334484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása