Lótusz

Lótusz

A hetes szám misztikája

0001. december 03. - Lótusz_blogger

Már beléptünk júliusba, vagyis az év 7. hónapjába. A hetes szám mágikus, misztikus, egyesek számára ijesztő, mások számára pedig egy szerencsehozó szám.

number 7

A mesék és történetek kedvenc száma: Hófehérke és a hét törpe, A hát mesterlövész, Hét év Tibetben, Hetedik, A hetedik mennyország...

  • egy hét hét napból áll
  • a szivárvány 7 színből áll;
  • a Göncölszekér 7 csillagból áll;
  • a NASA űrrepülőkben 7 fős személyzet szokott utazni;
  • az állatvilágban a cápáknak 7 fogsoruk van, az emlősöknek (nekünk, embereknek is) pedig 7 nyakcsigolyájuk van;
  • tudomány: a dobókocka két szemközti oldalának összege 7; a fej hétszer fér rá a testre; sejtjeink hétévente lecserélődnek;
  • történelem: a 7 bölcs volt a görög államférfiak között; Róma 7 dombra épült; magyaroknak 7 vezére volt;
  • Biblia: a Bibliában sokszor kerül elő a hetes szám: az Úr a világot hat nap alatt teremtette és a 7. napon megpihent; hét bő és hét szűk esztendő; a hét szentség (keresztelés, bérmálás, házasság, az oltáriszentség, bűnbocsánat, betegek kenete, egyházi rend);
  • Hinduizmus: a hetes egy szent szám.

A hetes szám misztikus, érdekes. A hetes szám a Szaturnuszhoz tartozik. A Szaturnusz a sors bolygója. sokszor félünk tőle, mert azt hisszük, hogy a sors csak rossz lehet. Pedig életfeladatunk megéléséhez szükséges nem az ínyünkre való események átélése is. Azt mondják, hogy az élet 7 éves ciklusokból áll: például a kislányok 2*7, vagyis 14 éves korukban válnak biológiailag, és a klimax pedig 6*7 év után éri el a nőket. Az együttélésnél is a hetedik év szokott a leginkább bizonytalanabb lenni.

Hét Arkangyal vigyáz ránk

Az Arkangyalok is heten vannak. akik a jó emberekre vigyáznak: Michael, Gábriel, Raffael, Metatron, Chamuel, Uriel, Ariel.

angyalok

A számmisztikában a hetes szám a befejezetlenség, a győzelem (lásd hétpróba), a spiritualitás, az érzékenység száma.A hetes szám az érzelmek száma: érzékenység, érzelem, empátia, segítőkészség. Ugyanakkor képzelőerő, a függetlenség száma is.

A pitagoraszi matematikában a hetes szám a kiegyenlítődés száma. Akinek a személyes száma a 7, vagy születési dátumában van hetes, az igyekszik elkerülni a konfliktusokat, vagy a már kialakult konfliktushelyzeteket igyekszik elsimítani. Szereti a titkokat és meg is tudja őrizni azokat.

A kiegyenlítődére, a békére, harmóniára törekvő emberek kedvelik a hetest. Ugyanakkor hatalmas energiák feszülnek egymásnak a háttérben.

Mentés

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr2316331052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása