Lótusz

Lótusz

A világ 10 legfurcsább épülete

0001. december 03. - Lótusz_blogger

Sok kreatív tervező él a Földön. Nekem tetszik, mikor egy épület nem hagyományos, hanem valami újat mutat. Nézzük a legőrültebbeket:

1.  Markus Voglreiter tervező autűháza Salzburg közelében, Németországban "parkol.

1

 

 

2.A Logaberger Basket cég székhelye Newarkban, Ohioban. Ez a kosár egy irodaházat tartalmaz.

2

 

 

3. Kőböl készült ház Portugáliából. Egy valódi turistacsalogató.

3

 

4. "Hagyd, hogy szárnyaljon a képzeleted". Wonderworks egy szórakoztató központ, ahol a tudományos kiállítást szerveznek. Ez egy őrülten jó épület.

4

 

 

5. André és Jean Polak az 1958-as Brüsszeli Világkiállításra tervezték az úgynevezett Atomium-ot. Európa legbizarrabb épülete. A szlogenje: "merj álmodni egy egy emberi léptékű jobb jövőt".

5

 

 

6. Golflabda ház Arizonából. Kaliforniában, Yuccában találjuk ezt a fura épületet. Célja turista-csalogatás.

6

 

 

7. A "legrosszabb épület az emberiség történetében", állította az Esquire magazin 2008-ban. A 105-emeletes szálloda soha nem készült el. Már több, mit 20 éve befejezetlen. Na és hol találjuk? Észak-Koreában...

7

 

 

8. A naív művészet egyik leglátványosabb példája Hauterivesben található. A házat a 33 éves helyi postás, Ferdinand Cheva építette és csak köveket és egyéb szerves anyagokat használt a két kezével épített palotához.

8

 

9. Ez a ház kerekre épült 2006-ban Kaliforniában. Ez is turista-látványosságként üzemel.

9

 

 

 

10. "A Crooked House" táncoló-ház, Lengyelországban található, és 2003-ban épült 11 hónap alatt. A tervet Jan Marcin Szancer és Per Dahlberg ötlete alapján történt.

10

 

Képek: http://artentertainments.com/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr4716330698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása