Lótusz

Lótusz

Provence, ahol a romantika született

2014. április 16. - Lótusz_blogger

Francia nyelvtanárként eléggé francia - fun vagyok. Néha talán túlzottan is. Eddig a kedvencem Párizs volt, de egyre jobban húz a szívem egy másik gyönyörű táj felé. Ez pedig nem más, mint Provence. Provence Franciaország délnyugati csücskében található, fantasztikus vidék, mindjárt elmesélem, miért.  

Városok, tengerpart A terület a Mediterrániumban található, vagyis a Földközi-tenger partvidékén, , ebből is adódik a különleges klímája, kisugárzása. A vidék legfontosabb városai Nice (Nizza) és Marseilles, Saint- Tropez. A városok a csillogást, a gazdagságot, a sznobságot, ugyanakkor a kifinomultságot, az elérhetetlenséget hangulatát árasztják, egy nagy adag romantikával nyakon öntve.  

  Riviéra Aki gazdag, igényes helyen szeretne strandolni, napfürdőzni, válassza a Cote d’Azur-t, azaz a Francia Riviéra-t . Az azúrkék tenger, a homokos tengerpart, mind a pihenésre, relaxálásra, feltöltődésre, és a kár flörtölésre csábít. 

Levendula Provence azonban nemcsak a tengerpartjáról híres. A másik sokak által irigyelt vidéki látképén levendulamezők sorakoznak szépen beállítva, akár vonalzóval húzták volna meg a határaikat.   

A levendula otthona A levendulát már a középkor óta termesztik, használják. Több alfaja ismert, de leggyakrabban a közönséges levendulával találkozhatunk. Franciák közkedvelt illata, növénye, sokféle felhasználási módja van A levendulaolaj széles felhasználási körrel rendelkezik: sebek, vágások  kezelése; pattanások; fül- és fejfájás; fáradtság; menstruációs panaszok; álmatlanság…. A lakás díszeként szolgálhat, mindemellett hasznos is, ugyanis a a szúnyogokat, molyokat elriasztja.

Kulturális fesztiválok, múzeumok, kis butikok kínálják az ízlésesen csomagolt, praktikusan felhasználható portékákat.   

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr6116331458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása