Lótusz

Lótusz

A bikini-sztori

2014. június 02. - Lótusz_blogger

  Mióta létezik a Bikini? Nem is gondolnátok, de az elsőt már 2000 évvel ezelőtt hordták. 

  1. Az i.e.300-as évek   Az antik világ hölgyei hordtak először bikinit. Az atlétikus alakjukon viselt bikini már a "Villa Romana de Carale" mozaikon is látható. A római kori nők bikiniben sportoltak: gerelyt hajítottak, diszkoszt vetettek, futottak és labdáztak.  

2. 1800-as évek Ugorjunk az időben 1500 évet! E korszakban a nők fürdőzéskor használták a bikinit. Ezek a kétrészes fürdőruhák távol álltak a mai bikiniktől. A lábakat térdi a felső rész az egész vállat betakarta.  

3. 1907. A modern kori bikini első viselője Anette Kellerman, ausztrál úszónő, filmsztár volt. A Boston Beachen népszerűsítette a ruhadarabot.

4. 1930. Szerényen A bikini egyre népszerűbb lett és egyre kevesebbet takart... A filmeken is feltűnt... Bár akkor még nem volt 18-as karika, egy bikinis nő látványa már súrolta a jóérzés határait...

  5. 1946. újítás A francia mérnök, Louis Reard által készült innováció még népszerűbbé tette a bikinit. Először is ekkor kapta a kétrészes fürdőruha a bikini elnevezést. "Bikini Atoll", vagyis az amerikai hadsereg nukleáris tesztjei ihlették a nevét. A francia nők előszeretettel viselték. A katolikus egyház viszont nem nézte jó szemmel a módit.

     6. 1951. Az első Miss World szépségversenyen Londonban is feltűnt a ruhadarab , vagy inkább darab(=falat)ruha? Nem nyert mindenkinél tetszést. Pl. Olaszországban, Spanyolországban, Ausztriában és Belgiumban betiltották viselését.  

7.1953. A hírességek bikiniben

Bridget Bardot a Cannes-i filmfesztivál ideje alatt, a tengerparton bikiniben fotózták le. Ez egy lavinát indított el, egyre több sztár pózolt a falatnyi ruhadarabban; pl.  Rita Hayworth, Ava Gardner, and Marilyn Monroe   is rajongott érte.

  8. 1962. Egy kultúra megteremtése James Bond filmben is a hősnő bikiniben glasszál a főhős előtt. A Playboyban bikiniben pózoló hírességek tűnnek fel...  

  9. 1997. Gabrielle Reese, női strandröplabda csapat vezetője és csapattársai népszerűsítik karcsú és izmos testükön a bikinit. A nekik készült ruhadarab nemcsak szexis volt, hanem kényelmes és praktikus is.   10.  2014. Továbbra is feltörekvőben a bikini! 2014-re 17600000000 $ bevételt remélnek az iparágtól. Amihez nemcsak a kétrészes fürdőruha eladása kapcsolódik, de ide tartozik a gyantázáshoz, epiláláshoz, barnítókrémekhez tartozó piac is.

Forrás: marieclaire.com

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr716331544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása