Lótusz

Lótusz

Francia csók

2014. június 04. - Lótusz_blogger

  Igazi Pasik! Hogyan csókoljátok meg partnereteket francia csókkal? Igazi Nők! Hogyan fogadjátok és viszonozzátok a párotok közeledését francia csókkal?     

    Hogyan csókoljunk "franciául"? Nézzük lépésről lépésre: 1. Nézz a szemébe és mosolyogj! 2. Tedd a kezed a hátára! 3. Adj puszikat az ajkára! 4. Told ki a nyelved, miközben az ajkához érsz! 5. Mozgasd a nyelved a szájában! 6. Néha tartsd egy pillanatnyi szünetet! 7. Végül egy mosollyal fejezd be!   Az alábbi linken megnézheted, hogyan csinálják a nagyok:  

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=DTTBWLzQbY0[/embed]

És miért is jó csókolózni?

Azon túlmenően, hogy a csók (puszi) az emberek közötti kapcsolat, vonzódás, meghittség, összetartozás kifejezője, a filematológiával, azaz csóktudománnyal foglalkozók szerint a csóknak rengeteg pozitív fiziológiás hatása van.

 

 

"Csókolózáskor különböző feromonok cserélődnek, amelyek fontos élet- és viselkedéstani hatásokat okoznak. A csók során cserélődnek például a nem illékony arcbőr és nyálkahártya felületi lipidek, melyek a kémiailag legbonyolultabb feromonok közé tartoznak. A csókolózás bonyolult fizikai folyamat, mely jelentős izomkoordinációt igényel (edzésre fel! :) ). Egy csók összesen 34 arcizmot és 112 tartóizmot vesz igénybe. Az egyik legjobban igénybe vett izom a száj körüli izom (musculus orbicularis oris), mely a száj gyűrődéséről gondoskodik. Francia csók esetén, a nyelv is egy jelentős szerepet kap. Az ajkak számos érzékeny idegvégződéssel rendelkeznek, ezért roppant érzékenyek az érintésre vagy harapásra.... Elsősorban stresszcsökkentő hatással rendelkezik. Egy kontroll vizsgálat eredménye azt mutatta, hogy a csókolózás gyakoriságának növelése a házas és együtt élő pároknál egyaránt érezhető stresszcsökkenést, az együttélési elégedettség növekedését és koleszterinszint-csökkenést okozott." - írja a wikipedia.     Csókokkal teli napot kívánok mindenkinek!  

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr7416331548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása