Lótusz

Lótusz

7 könnyen elkészíthető egzotikus luxuskezelés otthon

2014. augusztus 14. - Lótusz_blogger

A nők a kezdetektől fogva, de a legutóbbi századokban még inkább a világ minden táján odafigyeltek arra, hogy szépek legyenek, tessenek a (leendő) párjuknak. Narancs, teafa, olaj... mind mind hadba állították, hogy a hajuk simább és egészségesebb legyen. Nem kell bonyolult dolgokra gondolni, gyorsan és egyszerűen elkészíthetők akár otthon is.  

1. Ázsiai arctisztító

 

 Az ázsiai nők titkos fegyvere ez a maszk, mely mélyen tisztítja bőrt és megszabadítja a felesleges olajtól. Recept: egy csészényi rizst áztassunk meleg vízbe, majd kb. fél óra múlva a keményítő feljön a víz tetejére. a maradék pép a rizst és a rizslisztet alkotja. Ezt a keveréket kell az arcra helyezni 10 percre, majd leöblíteni hideg vízzel. Hatása: A rizs magába szívja a felesleges zsírt, mint amikor főzéskor a vizet magába szívja. Ilyen készítményt boltban is vásárolhatunk, de miért fizetnénk több száz forintot, ha otthon is egyszerűen, olcsón elkészíthetjük?  

2. Olasz recept a ragyogó bőrért

 

Az olasz nők illatos keveréket használnak, mely vérnarancsot és olívaolajat tartalmaz, azért a bőrük még ragyogóbb legyen. A narancs igen elterjedt citrusféle Olaszországban, ezért ez az egyszerű, de csodás keverék könnyen elkészíthető.

A recept: Két teáskanál extra szűz olivaolajat keverjünk össze finomra reszelt vérnarancs héjával. Masszírozó mozdulatokkal kenjük fel az arcunkra, a dekoltázsra, a nyakra, majd egy kis idő múlva öblítsük le.

A vérnarancs citromsavat tartalmaz, amely természetes hámlasztó tulajdonsággal rendelkezik, és C-vitamint is tartalmaz, mely antioxidáns hatású vitamin. Az olivaolaj bőrlágyító hatású, és a savas hámlasztás után gazdagon táplálja a bőrt.

 

3. Orosz kávés radírozás a simább bőrért

 

 Az orosz fürdőkben (nézd meg ITT) a nők a nedves kávézaccot természetes és egészséges bőrradírként hasznosítják. Az arcra felkenve bőrradírként működik, mely a felesleges hámréteget eltávolítja és puhítja bőrt.

Hatása: a kávé koffeintartalma a bőrtónus javulását okozza, a bőrirritációk elfojtását.

4. Japán hajfény

 

Ajapán gésák még szép, hogy tudják, mit kell tenni azért, hogy mindenkinél szebbek és kívánatosabbak legyenek! Az ő módszerük és csodaszerük  arra, hogy hajukat még varázslatosabbá tegyék a kamélia-olaj.A kamélia olaj a kamélia-dióból sajtolt olaj. A termést egy zsákba helyezik, összetörik és az abból kifolyó olajat kenik  a hajukra.

Miért működik? A kamellia olaj csupa fehérje, amely teljesen behatol a hajhagymába és fényessé teszi a hajat és javítja szerkezetét.

5.Brazil bőrlágyító testápoló

 

brazil nők gyakran használják a hazájukban termő, gazdag olajokat tartalmazó magvakat és dióféléket, többek között Buriti diót is, amely hidratálja a testüket, és megnyugtatja bőrüket, bőrirritáció estén is (pl. borotválkozás, vagy gyantázás utáni égető fájdalom). A diót pörkölik, majd összetörik és kipréselik belőle az olajat. A meleg olajat kenik a bőrre, melyet a testen hagynak lehűlni.

Miért működik? A mogyoró- és diófélék olaja ideális krémekhez, mert tele vannak hidratáló összetevővel, ápolják a bőrt és elősegítik gyógyulását.

6. Ausztrál teafa olajos bőrtisztító

 

Ausztráliában a teafa olajat széles körben használják pattanások kezelésére, és bőrtisztításra. Már a 18. század óta a bennszülöttek összetörték a teafa leveleit és bőrfertőzéseket kezeltek velük.

A teafa olaj természetes fertőtlenítő, így hámlasztja a bőrt és kitisztítja az eltömődött pórusokat, megnyugtatja a duzzanatokat, és általában nem okoz bőrirritációt.

 

7. Balinéz lábradír

 

 

 balinéz nők szeretik kényeztetni a fáradt lábaikat. Ez a hagyományos lábfürdő a leginkább elterjedt náluk.Egy lavort, kismedencét tölts meg meleg vízzel, aljára tegyél sima köveket, tegyél a vízbe néhány csepp eukaliptusz és/vagy jázminolajat, lebegtess a vízfelszínen trópusi virágokat. Az áztatás után kend be a lábad kókuszolajjal. Ez aztán isteni lehet! :) A meleg víz enyhíti a fájdalmat; ellazítja az izmokat, inakat, és az ízületeket; és beindítja a vér áramlását az adott területen. Az eukaliptusz olaj egy lokális fájdalomcsillapító, a kövekre lépve pedig masszázst kap a láb.

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr2516331620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása