Lótusz

Lótusz

Hogyan találd meg a céljaid és a boldogságot!

2014. szeptember 11. - Lótusz_blogger

3

Egy barátnőm eléggé el van szontyolodva, úgy érzi nem találja a kiutat, és nem tudja merre induljon, hogyan építse fel az életét.

Amikor beszélünk mindig úgy érzem, hogy azt várja, én adjak ebben megerősítést, vagy útmutatást számára...

És akkor egy mai hírlevélben az alábbi sorokat olvasom (akauzális szinkronicitás = véletlen :) - ezt majd egy későbbi cikkben kifejtem):

 

"Új hozzáállás
„… változzatok meg értelmetek megújulásával…” (Róma 12:2)
Ahhoz, hogy a dolgok jobbra forduljanak, a gondolkodásmódunkon kell változtatni. Például: a) Az akadályokat kitérőként fogd fel, ne zsákutcaként! A győztesek nem csupán szembenéznek a nehézségekkel, de meg is ragadják őket, tudva, hogy azok vezetnek a jövőbeli sikerekhez.
b) Halkítsd el magadban a bírálók hangját, és arra figyelj, hogy a legjobbat hozd ki magadból! Bárkinek, aki valaha valami nagy dolgot vitt véghez, előbb le kellett győznie a nemet mondókat.
c) Ha félsz, dicsőítsd Istent, míg hited helyreáll! Lehet, hogy beletelik egy időbe, de a dicsőítés és hálaadás sohasem vall kudarcot, sőt megerősít a továbbhaladásra.
d) Ha kudarcot vallasz, keresd benne a tanulságot, és emlékezz azokra az időkre, amikor sikereket értél el! Tépd ki a kétség gyomjait magadból, helyükbe ültesd a szentírási gondolatokat!
e) Ha csatába indulsz, képzeld magad elé, ahogyan Isten erejével győzöl – mert Istennel „… minden lehetséges” (Máté 19:26).
f) Ne a múltra összpontosíts, és ne aggódj a jövő miatt, a jelenre figyelj – arra tudsz legnagyobb hatást gyakorolni! Ne feledd, Isten azt mondta: „… élteden át tartson erőd!” (5Mózes 33:25).
g) Panaszkodás helyett dolgozz a megoldás keresésén, és akkor rá is fogsz találni.
h) Ha valami eltereli a figyelmed, vagy felzaklat, lélegezz mélyet, menj el sétálni, rakj rendet gondolataid között; gondolj arra, amit irányítani tudsz, a többit pedig add át Istennek!
i) Ha magányosnak érzed magad, gondolj azokra az emberekre, akik segítettek idáig eljutni, akik szeretnek és támogatnak.
j) Ha kimerültél, adj időt magadnak a pihenésre – de soha-soha ne add fel! Tarts ki végig mindenben!
k) Ha nagy a nyomás rajtad, és nehéz a megpróbáltatás, mosolyogj, nevess, érezd jól magad! Csak egyszer élsz, és az élet rövid… ragadd meg a pillanatot!"
Szeretettel: M.

Forrás: http://www.maiige.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr5716331668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása