Lótusz

Lótusz

Tojásmentes puha sós kifli - amitől a borús idő is derűsre fordul!

2014. szeptember 14. - Lótusz_blogger

1

Márti kolléganőm újabb remekének receptjét hozom a hétvégére nektek!  (Az islerének receptjét itt találhatod.) Amikor megkóstoltam, nekem az jutott eszembe, hogy ez olyan tipikusan "otthoni" ízű finomság: a melegség, a puhaság, és a szeretet érződik benne.

Ez egy nagyon egyszerű és kiadós sütemény, ráadásul finom is. :)

3

 Sós kifli

Hozzávalók:

-            1 kg liszt (Márti ennyiből szokta, mert kevesebbel nem lakik jól a család :)),

-            3 evőkanál zsír (lehet olajjal is, abból 1dl),

-            fél liter langyos tej, amiben feloldunk egy púpozott teáskanál sót,

-            2dkg élesztő 1 dl langyos tejben felfuttatva,

-            olaj a kenéshez, reszelt sajt és só megszórni a kifliket.

 

Elkészítés:

A hozzávalókat összegyúrjuk, jó könnyű tésztát kell, hogy kapjunk. Ha szükséges még langyos tejet adunk hozzá. Duplájára kelesztjük, majd négy vagy nyolc részre osztjuk attól függően, hogy mekkora kifliket akarunk készíteni. Az egyes részeket kerekre kinyújtjuk (kb. mint egy jó nagy palacsinta), vékonyan megkenjük olajjal és nyolc felé vágjuk.

Kívülről kezdve kiflikké felsodorjuk, sütőlapra rakjuk és hagyjuk újra megkelni 15-20 percig. Olajjal ismét megkenjük a kifliket, sóval és reszelt sajttal megszórjuk és aranybarnára sütjük (kb. 20-25 perc elektromos sütőben 180 fokon).

Ízlés szerint lehet köménymagot is rászórni, vagy más magvakat. Lehet tölteni is, ha édessel töltjük a sót elhagyjuk, legalábbis nagyon keveset rakunk csak a tésztába.

Ebből a tésztából Márti már készített kakaós csigát is, az is nagyon finom lett!

2

Jó étvágyat hozzá!

Még több receptért kattint ide!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr6716331670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása