Lótusz

Lótusz

Top 10 meglepő tipp, amire a mikrót használhatod

2014. november 12. - Lótusz_blogger

Mikrohullámú sütő. Ez a szó olyan, mintha valami halálos vírus neve lenne. Mert igen, nem a legegészségesebb főzési, melegítési mód a mikróval történő. Viszont vannak olyan lehetőségek is a mikró használatában, amelyek segítenek az otthonunkat szebbé, jobbá varázsolni. 

  A mikró használatának előnyeiről az alábbiakban olvashattok. 1. Lendítsd be a növények növekedését! A mikrohullámú sütő sterilizáló hatású. Laura Pottorff, a Colorado-i egyetem kertésze azzal "növeszti" a növényeit, hogy a talajt, melybe a növényeket ülteti, mikróban 90 másodperc (kilogrammonként) sterilizálja, így a káros anyagoktól megszabadítja a majdani növényt.

2. Mentsd meg a bélyeget!
Ma már az internet korában nem igazán küldünk (sajnos) se képeslapot, se levelet egymásnak.. De ha mégis, és szeretnéd eltávolítani a bélyeget a kapott borítékról, lapról, akkor így megteheted: helyezd be a mikróba a borítékot 10-15 másodpercre. és egy csepp vizet pöttyints rá.
3. Fertőtlenítsd a szivacsot A mikrohullámok a szivacsban lévő baktériumok 99,9%-át elpusztítják (a bacik 99,8% E-coli és Salmonella!). Próbáld ki magad: tölts meg egy mikróban használható edényt vízzel, helyezd bele a szivacsokat és tedd be őket a mikrohullámú sütőbe 60 másodpercig.
 
4. Készíts saját meleg pakolást a fájó testrészedre, izmokra!
Vágjuk le a lábujját egy régi zokninak és varrjuk be egyik végét. Töltsük meg rizzsel, majd varrjuk be a másik végét is. Így kapunk egy egyszerű, de nagyszerű melegítőt, mely az izmainkat felmelegíti. Ezt a kis párnára csöppenthetünk levendulaolajat, vagy akár eukaliptuszt is.
Mikróban néhány másodperc alatt felmelegíthető, és újra-melegíthető is.
5. A száraz kenyér "megmentése" Ha egy-két napos kenyerünk kezd megszáradni, nehéz rágni, akkor a mikró erre is megoldás lehet: benedvesített papírtörlővel csavard be péksütid és tedd be a mikróba 20 másodpercre a mikróba.
6. Összeragadt barna cukor  szétválasztása A papírtörlő trükk működik itt is: ha a barna cukor összeragadt. Nedvesítsünk be egy papírtörlőt, fedjük le vele a doboz cukrot, majd helyezzük be a mikróba 25 másodpercre. Ehhez kapcsolódó trükk: állott chipset melegítsünk 10 másodpercig, hogy ismét ropogós legyen. Csodát tehetünk a szárított fűszernövényekkel is két perc alatt. 7. Tortasütés mikróban Az igazság az, hogy ezzel a trükkel nem igazán értek egyet. Mert bár valóban léteznek mikróban elkészíthető torták, azért az mégsem az igazi. De érdemes lenne kipróbálni valamikor... Legalább egyszer... Állítólag ezek a receptek akár 5 perc mikróház után is szipi-szupi torta elkészültével csábítanak.
8. Tisztítsd meg  fokhagymát! A fokhagyma héjának eltávolítása sokkal könnyebben megy, ha 15 másodpercre mikróba helyezzük! Erre a tudományos magyarázatot Gavin Sacks professzor, a Cornell Egyetem tanára adta: a fokhagymából elpárolgó nedvesség miatt könnyebb a héjától megszabadítani ezt a zöldséget.
 
9. Citrusok levének kicsavarása előtt Mielőtt narancs- vagy citrom levét szeretnék kifacsarni, az egész gyümölcsöt helyezzük a mikrohullámú sütőbe 10-15 másodpercig. A mikró megkönnyíti a gyümölcsben levő lé minden cseppjének kifacsarását!
 
10. DIY pirított dió Tegyél egy kis diót a mikrohullámú sütőben egy tálba, adj hozzá egy kevés olajat, és mikrohullámú sütőt egy perces lépésekre állíts be. Minden perc után keverd meg a diót.  A pirítási idő attól is függ, hogy milyen típusú és mennyiségű dió használsz, de általában körülbelül öt percig tart a folyamat. A trükk működik tökmaggal és napraforgómaggal is.Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

FACEBOOK

Forrás

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr1216331756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása