Lótusz

Lótusz

Gyógynövényhoroszkóp

2014. november 20. - Lótusz_blogger

GYÓGYNÖVÉNYHOROSZKÓP

Az állatövi jegyek, más és más jellemzőkkel rendelkező, más-más habitusú embereket takarnak. Ez alapján hasonló tüneteik, hasonló betegségeik alakulhatnak ki. Emiatt pedig különböző állatövi jegy képviselői számára különböző gyógynövényekkel tudjuk újra helyrehozni az egyensúlyt a szervezetben. A következőkben megnézzük, hogy melyik állatövi jegy milyen jellemű, mire kell odafigyel-nie, mit fogyasszon, ha már kibillent az egyensúlya.

Kos: III. 21 - IV. 20.

Az aktívan élő ember Habitus: Legnagyobb erőssége a bátorsága. De ez okozza a legtöbb problémát is. Legfőbb hajtóereje a győzelem utáni vágy, ami nagyon erős versenyszellemet olt belé. Betegségre való hajlam: Gyulladás, sérülés, fejfájás, kimerültség, alvásprobléma, idősebb korban emlékezetzavarok, vesekő. Gyógynövény: Macskagyökér, borsmenta.

Felhasználási ajánlat: Ha már nem bírja a pörgést, akkor jön el a borsmentatea ideje. 2-3 csészével is ihat belőle naponta, s hamarosan érzi az élénkítő, pezsdítő hatást. Fejfájás ellen is hatásos. A macskagyökérből készült kapszulát lefekvés előtt 1 órával érdemes bevennie. Vagy a teát eliszogatnia. Kiválóan hat álmatlanságra, és másnap nem érzi az egyes altatók szedése utáni kábaságot. +1 tipp: Húsos ételekhez kiválóan illik a menta! És még fel is pezsdíti Önt! Próbálja ki például birka-sülttel.

Bika: IV. 21 - V. 20.

A béke embere Habitus: Céltudatos és rendkívül higgadt. Véleménye határozott; makacs. Békés ember, egy ideig – jobb nem kihozni a sodrából. Betegségre való hajlam: Torok, hörgők, mandulák, pajzsmirigy, a táplálkozás betegségei, nyakszirtreuma. Gyógynövény: Hárs, lándzsás útifű.

Felhasználási javaslat: Köhögéskor és a tüdő megbetegedéseinél a lándzsás útifű szirup segít. Maria Treben (Egészség Isten patikájából) szerint a szirup hatását kihasználandó, minden étkezés előtt ihatunk 1 evőkanálnyit belőle. A hársfa a népi gyógyászat ősi alapanyaga, minden felső légúti betegségnél hasznos! Iható teaként, naponta többször is, és érdemes hársfamézzel ízesíteni, hogy fokozzuk a hatást. +1 tipp: Ha pajzsmirigy-problémáik esetén jódozott sóval pótolható a jód a szervezetben, vagy az alga (algatabletta) is segíthet.  

Ikrek: V. 22. -VI. 21.

A gyorsan élő ember Habitusa: Kíváncsi, szétszórt, mindenhez hozzá tud szólni. Ki nem állhatja az unalmat, a tanulást sosem hagyja abba. Betegségre való hajlam: Légúti betegségek, váll-, karpanaszok, idegi zavarok, beszédproblémák. Gyógynövényei: Levendula, borsikafű, citromfű.

Felhasználási javaslat: A levendula megnyugtat: imádnivalóan kellemes időtöltés este el-nyújtózni egy kád illatos levendula-habfürdős vagy - fürdőolajos vízben. Napi 1 csésze citromfűteától könnyen visszatér a jókedve. A citromfű a herpeszre is kiváló gyógymód. Köhögés, torokgyulladás esetén szurokfű, kakukkfű és kamillavirág gőzöléssel tud minél hamarabb meggyógyulni. +1 tipp: Savanykás, tejfölös ételek esetén a borsikafű (csombor) „használata kötelezően ajánlott”, ami segíti az emésztést.  

Rák: VI. 21. - VII. 22.

Az érzelmek embere Habitus: Érzelmes, makacs, kitartó, küzdő szellemű. Betegségre való hajlam: Nőgyógyászati vagy urológiai problémák, gyomor, tüdő, nyálkahár-tyák, vizesedésre való hajlam, szívpanaszok. Gyógynövényei: Árvacsalán, zsálya.

Felhasználási javaslat: Nőknek leginkább a zsályatea ajánlott, mert serkenti a vérkeringést és enyhíti a menstruáció idején az erős vérveszteséget. Amikor náthás, a csalántea a nyákelválasztást segíti, és vizelethajtó hatású. Hatásos kúra: tavasszal és ősszel érdemes elvégezni négy héten át - reggel éhgyomorra, kor-tyonként 1 csésze teát meginni, és még 2 csészényit részletekben a nap folyamán. (Csészén-ként 1 púpozott tk. csalánt leforrázunk, fél percig állni hagyjuk, majd leszűrjük.) +1 tipp: Csalánnal ízesíthető a levestészta, vagy akár a galuska is!  

Oroszlán: VII. 23. - VIII. 23.

A bőséges fogyasztás embere Habitusa: Hiúsága megnehezíti az új irányokba való elmozdulást, még akkor is, ha tudja, hogy az ügy eleve kudarcra van ítélve. Betegségre való hajlam: Szív- és keringési, valamint gerincbetegség, hátprobléma. Gyógynövény: Kamilla, fagyöngy, lestyán.

Felhasználási javaslat: Vérnyomásproblémák esetén a fagyöngy jót tesz, de a szedésről min-denképpen tudjon az orvosa is! Kúraszerűen 6 hétig teáként iható. 3 héten át napi 3 csészével; 2 héten keresztül 2 csészével, az utolsó héten csak 1 csészével. Vizesedés esetén a lestyán vizelethajtó hatása segíthet. Ez ételbe tehető. A kamillatea a gyógyszereke gyomorkárosító hatását csökkentheti. +1 tipp: A fagyöngy ősz vége felé begyűjthető: az ágat leszedve, a bogyókat kiterítve megszárítani, és üvegben tárolni.

Szűz: VIII. 24. - IX. 22.

A testére figyelő ember Habitus: Biztonságérzet mindenek előtt! Melynek összetevői: nyugalmas magánélet, rendezett anyagi körülmények és biztonságos álla. Betegségre való hajlam: Emésztőrendszeri, valamint idegrendszeri betegségek. Gyógynövény: Kontyvirág, macskagyökér.

Felhasználási javaslat: Kamilla+levendula+macskagyökér egy kis gézbe csomagolva, a für-dővíz engedése közben a csapból folyó víz átfolyjon rajta. A kontyvirágot a homeopátia is előszeretettel használja. +1 tipp: Ha stresszes és álmatlan, igyon 1 csésze forró tejet, melybe 1 tk. mézet kever.  

Mérleg: IX. 23. - X. 23.

Az egészség embere Habitus: Inkább felhalmozza a problémákat, minthogy szembenézzen velük! Betegségre való hajlam: Vese- és hólyagpanaszok, a test elsavasodása, cukorbetegség, bőr-betegség, a test lesoványodása. Gyógynövény: Szappanfű, palástfű, aloe vera.

Felhasználási javaslat: Az aloe verából bármi készülhet számára: (tea, kapszula, zselés cse-mege), mind segít: a krém kiváló a sebek megszüntetésére, a pikkelysömör, akné, övsömör ellen. A palástfű a göcsöket és hólyagpanaszokat enyhíti. Enyhe vizelethajtó a szappanfű teája. +1 tipp: A vörösáfonya (akár fagyasztva, akár gyümölcsléként) a hólyaggyulladás megelőzésére kiváló.  

Skorpió: X. 24. - XI. 22.

A szenvedély embere Habitus: Életerős, szívós, egészséges jegy. Ha mégis beteg, annak oka pszichés eredetű. A továbblépésre való nehézkes hozzáállás. Betegségre való hajlam: Nemi szervek betegségei, urológiai probléma, vastagbélprobléma, a húgyutak és a végbél betegségei. Gyógynövénye: Galagonya, zsázsa, rebarbara, kökörcsin.

Felhasználási javaslat: A kökörcsinre homeopátiás szerként (Pulsatilla) számíthat, hurutos megbetegedések, fülgyulladás, kötőhártya-gyulladás esetén. A rebarbara nagyobb adagban fogyasztva vér- és vesetisztító hatású, serkenti a bélműködést. A teaként, vagy aszalva fogyasztott galagonya a szívet erősíti. +1 tipp: A zsázsacsíra zöldsalátákhoz, töltött tojáshoz adható.  

Nyilas: XI. 23. - XII. 21.

Az élet habzsolója Habitus: Nyugtalan, de optimista, jó humorérzékkel rendelkező, becsületes ember. Betegségre való hajlam: Reuma, anyagcsere-betegségek, máj és a méregtelenítő-szervek betegsége jellemző. Gyógynövény: Gesztenye, szerecsendió, ginzeng, árnika.

Felhasználási javaslat: Emésztést kiválóan serkenti a szerecsendió. Levesekhez és burgonyás ételekhez kiváló az őrölt formában! Visszérre a vadgesztenyekrém hatásos, vagy a belsőleg naponta fogyasztható gesztenyeméz! A ginszeng reggel, éhgyomorra napi 1 ampullával fogyasztva az anyagcserét javítja. +1 tipp: Árnika egy homeopátiás szer, és sérülések esetén segít a gyorsabb gyógyulásban (adagolását a patikában elmondják).  

Bak: XII. 22. - I. 20.

A hivatás embere Habitus: Felelősségteljes, kissé merev jegy. Hagyománytisztelő, hivatástudattal rendelkezik. Betegségre való hajlam: Csontrendszer, térd, bőr, fogak megbetegedései, valamint reuma, köszvény, kövesedésre való hajlam, érszűkület. Gyógynövény: Fekete nadálytő, zsurló, pásztortáska.

Felhasználási javaslat: 40 felé és afelett is érdemes naponta 1 csésze zsúrlóteát fogyasztani, mellyel a csontkopások, a reuma és a csúz megelőzhető. Fájós térdedre gyógyír a fekete nadálytő felhasználásával készült krém, amelyet mindennapos pakolásként alkalmazhatsz. A zörgő termésű pásztortáskával vérzést csillapíthatsz, de a zsurlóval együtt szintén hasznos köszvény és reuma ellen. + 1 tipp: Tavasszal szedhető a pásztortáska, melyet akár salátákhoz is adható.  

Vízöntő: I. 21. - II. 18.

A független ember Habitus: Legkevésbé alkalmazkodó. Az érzelmi kötöttségek ellen küzdő, mégis arra vágyó ember. Betegségre való hajlam: Lábszár, boka, idegrendszer, hipofízis megbetegedései. Ritmusza-varok, balesetek, görcsös betegségek jelentkezhetnek. Gyógynövény: Rozmaring, angyalgyökér, somkóró.

Felhasználási javaslat: Az angyalgyökér a kínai nők által gyakran használt gyomorerősítő, étvágyjavító és görcsoldó. Reumánál a fürdővizedbe tegyünk belőle (10 dkg növényt 1 l víz-ben negyed óráig főzzük, majd leszűrjük, és ezt adjuk vízhez). Menstruációs panaszokra kúra-szerűen alkalmazva hatásos (napi 5-10 gramm elég belőle). A somkóró kivonatával készült borogatás az elnehezült, megdagadt lábak jótevője. +1 tipp: A rozmaringok teaként, vagy ételekbe is használhatjuk: csirkéhez, bárányhoz, pulykához.  

Halak: II. 19. - III. 20.

A hivatás embere Habitus: A legromantikusabb természetű jegy, aki ezért szép holmikat halmoz fel. Betegségre való hajlama: Lábfej, a szervezet vízháztartásának, valamint a nyirokutaknak a zavarai. Hajlamosak a fertőzésekre, a megfázásokra. Gyógynövénye: kankalin, csipkebogyó, kerti borágó.

Felhasználási javaslat: A tavaszi kankalinba készült tea a vízháztartást hozza egyensúlyba, és a köszvény és a reuma ellenszere is. Megfázások idején a Halaknak a csipkebogyószirup jön be, hiszen védőréteggel vonja be a torkot, és C-vitaminban gazdag innivaló. A borágóolajos kapszula a megemelkedett a koleszterinszintet csökkenti, kúraszerűen szedve. +1 tipp: A nyirokmasszázst a Halaknak találták ki. a A nyirokutakat szabaddá teszi, felgyorsítja az anyagcserét. Képek, forrás

Kövess a FACEBOOK-on is!

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr6116331772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása