Lótusz

Lótusz

Film készül Ferenc pápáról

2014. december 07. - Lótusz_blogger

2015. januárjában filmet kezdenek forgatni Ferenc pápa életéről. Az életrajzi mű főszereplője Dario Grandinetti argentin színész lesz, akivel  Ferenc pápa a héten találkozott.

ferenc

A film Argentínában fog játszódni. A forgatókönyvül Elisabetta Pique: Élet és újjászületés - Jorge Bergoglio életrajza című műve szolgál. Elisabetta a Vatikán tudósítója.

Az argentin színész, Dario Grandinetti, aki szerepelt a Pedro Almodovar a "Beszélj vele" című filmjében, fogja játszani az egykori Buenos Aires érsekét, Jorge Bergogliot. A színész, a film producere és rendezője a pápával szerdán találkozott a Vatikánban.

"Reméljük, hogy ez a film majd csodálatra méltó lesz és példát fog mutatni az élet alapjául szolgáló szeretettel, és inspirálni fogja az embereket"- mondta 

Docampo Feijoo, aki szintén a forgatókönyvírásban segédkezett.

A film fő vonulata a pápa Argentínában töltött évei, amikor is harcolt prostitúció, a kábítószer-kereskedelem és a rabszolgamunka ellen.

A film a 2013. évi konklávéval ér véget, amikor Bergogliot Ferenc pápává választották.
Még több Ferenc pápáról : ITT.
 
Kövess a FACEBOOK-on is.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr8916331802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása