Lótusz

Lótusz

A tavaszi újjászületés - tippjeim csak Neked

2015. február 22. - Lótusz_blogger

A hétvégén már benne volt a levegőben. A természet minden rezdülésében benne van az a feszült várakozás, amely a tavaszra emlékeztet. Az emberek is a várakozásban élnek. Érzik, tudják, hogy már csak napok, órák, percek kérdése és berobban a tavasz.

virág

Addig, hogy elüssük az időt (kosként a várakozás számomra olyan, mintha egy börtönben lennék), meg hogy felkészüljünk a tavaszra az alábbi tippeket javaslom. Ezek felérnek akár egy rituáléval is, nekem mindig segítenek, hogy a legjobb formámban találjon rám a TAVASZ!

1. Ruhák

Lassan elteheted a téli vastag, kötött, meleg ruhákat és előrébb teheted a tavaszi ruháidat. Mindkét garnitúrát nézd át: biztosan van olyan, amit már 2-3 éve nem vettél fel. Hidd el, azt ezután sem fogod hordani, szóval nyugodt szívvel megszabadulhatsz tőle! Én először a családomban, aztán a baráti körömben szoktam gazdát keresni a (van, hogy még címkés) cuccaimnak. Ha senki nem szeretné, akkor pedig összegyűjtöm a holmikat és elvitetem a karitásszal. Talán valakinek jól jön még.

 

És mivel megszabadultál a ruháid egyharmadától, mostmár senki nem mondja, hogy nem érdemled meg, hogy felfrissítsd a ruhatárad az új szezon legjobb darabjaival! Irány a pláza!

2. Nagytakarítás

A takarítás egy felesleges rossz dolog... Mindenki utálja. De szükséges és nemcsak a fizikai higiénia miatt is. Biztos te is észrevetted már, ha kitakarítasz, akkor a lelked is sokkal könnyebb, mintha szárnyalna. Erre rásegíthetsz bizonyos füstölőkkel is (nem a narancsos, mentás stb illatosított bóvlira gondolok!). Például: Szent Mihály, háztisztító... ilyesmik hatásosak.

A takarítás során is biztos találkozol olyan tárggyal, ami törött, rozsdás, működésképtelen. Ezektől is szabadulj meg, mert ezek blokkolják az energiát az otthonodban! Ha még megszerelhető a háztartási eszköz, csináltasd meg, ha nem akkor jobb, ha rövid úton eltávolítod.

3. A haj

Idén elég sokszor volt hideg és bár utálom a sapkát, mégis sokszor kénytelen voltam felvenni. A haj alatta kb. két nap alatt zsíros lesz, meg a frizurád is 5 perc alatt elnyomja. Itt az ideje, hogy a hajad is kapjon egy új löketet! Vegyél hajpakolást és használd a hajadra. Menj el fodrászhoz, készíttess valami kirobbanóan szexi frizurát magadnak!

4. Körömápolás

Sajnos én ezen a téren antitálentum vagyok: utálom a műkörmöt, a körömlakk az én kezemről ha csak ülök és semmit nem csinálok, akkor is lekopik 2 nap alatt. Ezért én inkább a rövid körmöket részesítem előnyben. De ez nem azt jelenti, hogy ápolatlan a kezem. Sok férfi egyénként állítólag a nő kezét nézi meg először. Ezért mindenképpen érdemes műkörmöst megkeresni és valami tavaszváró színbe öltöztetni körmeidet.

5. Arcápolás

Az arcod is nehezen viselte a téli szélsőséges időjárást. Ugye azt tudod, hogy télen kerülni kell a vizes bázisú krémeket, inkább olajosakat kell használni? Viszont tavasszal ismét jó hatással van a bőrödre a vizes bázisú hidratáló krém. Mielőtt visszatérsz a használatához, egy hámlasztó pakolás valódi csodát tehet a bőröddel. Próbáld ki a ránctalanító házi pakolást is (ide kattints).

 

6. Test

A testünk is megérdemli a törődést: hámlasszunk, hidratáljunk. Bár sokan utálják a szolit és nem is mindegyik szolárium biztonságos, én azért el szoktam menni, mielőtt megérkezik a tavasz néhány alkalommal. A kedvem is sokkal jobb, és a színem is - tőle! Egy kicsit felkészül a bőröd a napozásra.

 

7. Lélek

Ha már a testünk rendben van, nem árt egy kicsit a lelkünkkel is foglalkozni. A tél hideg, unalmas, szomorú volt. A tavasz viszont mindenkit bezsongat. Adj hálát azért, amit idáig elértél és határozz meg új célokat. Majd gondold végig, hogyan tudod ezeket elérni. Sétálj sokat, helyezz el tavaszi virágokat a lakásban. Ha van kerted, kertészkedj. A lelkünkkel is így van: Ki mint vet, úgy arat!

8. Szellem

Mivel az ember nemcsak egy darab hús, hanem lélek és szellem (tudat), ilyenkor nem árt valami újba fogni. Elkezdeni valamit tanulni, olvasni, sokat sétálni. Ezek a dolgok mind mind arra inspirálnak, hogy jobb ember legyél, jobb legyél a szakmádban, az életedben a dolgaid jobban menjenek.

9. Sport

Azt megértem, hogy télen nincs kedved tök sötétben elindulni edzeni. De mostmár egyre világosabb van, erre nem foghatod rá, hogy ezért nem mozogsz. Nem muszáj azonnal neked lenni a karate kölyöknek(bár én kungfu pandának hívom magam :) ): nagyokat sétálhatsz a friss tavaszi levegőn, aztán kocoghatsz, ha akarsz, később jöhet az úszás, vagy bármilyen sport, amiben kihívást látsz, és élvezed is! Ha csak erőlködés és nincs sikerélményed, akkor inkább keress olyan sportot, amiben van.

 

10. Táplálkozás

Divatosak a gyorsdiéták manapság: a több év alatt felszedett súlyfelesleget egy hét alatt akarjuk leadni.

 

Jobb megoldás, ha nem diétázol, hanem összeállítasz magadnak egy ésszerű, betartható, egészséges dolgokból álló (sok friss zöldség, gyümölcs, fehérje, kevés szénhidrát) étrendet, mely egy életmódváltás és nem fogyókúra (pl. az amerikaik most erre esküsznek: VB6). Ilyenkor a legegyszerűbb elkezdeni: van motiváció, vannak finom, friss zöldségek...

Néha azért engedhetünk a csábításnk... :)

Remélem sikerült egy picit motiválnom Téged! Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg mással is! Ha bármi kérdésed, kérésed, további ötleted van, kérlek írj!

Üdv!

Melinda

Kövess a FACEBOOK-on twitter-en is!

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr8316331950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása