Vége a húsvétnak és a nyakadon maradt sonka, tojás? Nekem is.... És úgy döntöttem, hogy egy kicsit ráncba szedem a hozzávalókat és egy reggeli kalácsot dobok össze belőle. Legalább a reggeli miatt nem kell aggódnom! :)
Húsvét előtt vettem egy csomag hűtött leveles tésztát. Mivel tudtam, hogy nem túl sokan jönnek locsolkodni, kiment a fejemből, hogy megcsináljam. De most eszembe jutott és úgy döntöttem, hogy összehozok valamit a hozzávalókból.
Íme, amit a hűtőben találtam (azaz a hozzávalók):
- főtt sonka;
- főtt tojás;
- sajt;
- tejföl;
- egy tojás;
- tészta.
1. Kapcsoljuk be a sütőt!
2. A tésztát kitekertem (már ki is volt nyújtva, szóval ez az én tuti sütim :) ). 12 kis négyzetet vágtam éles késsel.
3. A töltelék hozzávalóit összekevertem egy tálban (a 12 darabhoz való mennyiséget: kb. 2 szelet sonka kockázva, 8 dkg sajt kockázva, 1 főtt tojás felkockázva.) Hozzátettem 3 nagy evőkanál tejfölt, sóztam, borsoztam, hozzáütöttem egy friss tojást és összekevertem az egészet.
4. A kész tölteléket a tésztára halmoztam és kis batyukat formáztam belőle.
Betettem a sütőbe 20-25 percre.
5. Kivettem a sütőben, és még forrón lemeóztam! :) Mivel élesztős tésztát használtam, így nagyon jó puha lett! :)
Íme a végeredmény! Jó étvágyat kívánok!
További recepteket ITT találsz.
Kövess a FACEBOOK-on is!