Lótusz

Lótusz

5 tuti légtisztító növény lakásba - a NASA ajánlásával

2015. április 11. - Lótusz_blogger

A virágokat lakásban leginkább a szépségükért tartjuk. De mindemellett oxigént is termelnek. A növények közül vannak, melyek rendkívül sok oxigént termelnek, melyek jó hatással vannak a közérzetünkre.

A NASA egy kutatást végzett és az alábbi 5 növényt találta a legpozitívabbnak: a legjobban szűrik ki a káros anyagokat a levegőből és a legtöbb oxigént termelik.

1. Csokrosinda

Ez a "retro virág", mely gyermekkoromban minden háztartásban és minden hivatalban megtalálható volt. Viszonylag egyszerűen tartható, ráadásul dekoratív is. Kis lakásokban is ideális, hiszen a legelterjedtebb, lakásban tartható fajtái nem nőnek meg nagyra. Csíkozott, hosszúkás levelei nagyon dekoratívak, apró virágai pedig - melyek hosszú száron ülnek - kifejezetten kellemes megjelenést kölcsönöznek a növénynek.

 
Napfényes helyen, de ne tűző napon tartsuk! Könnyen szaporodik, az új hajtások külön "indán" nőnek. Sokat kell öntözni.

2. Bambusz

Ezek a perjefélékhez tartozó növények nagyon sokfélék, több mint 1000 fajuk ismert. Némelyikük cserepes formában is tartható, és kifejezetten dekoratív.

Gyorsan nőnek, könnyen szaporodnak, erős gyökérzettel rendelkeznek. Sokszor át kell ültetni őket. A nedves közeget szeretik.

 

3. Monstera

A legtöbben könnyező pálmaként ismerik ezt a 2. retro virágot. Ilyen is volt minden házban régebben. Bár fantasztikusan tisztítja a teret, gyerekekkel, háziállatokkal vigyázni kell: mérgező a levele!

Tipikus szobanövény, szereti a meleg klímát. Levelei a fény felé fordulnak. Mivel nagyra nő, egyre nagyobb és nagyobb cserepet követel magának.

 

4. Krizantém

Ez a növény színes virágai, és több, mint 40 fajt számláló nemzetsége miatt jól ismert minden kertészkedő számára. Azt azonban nem mindenki tudja, hogy cserépben is lehet nevelni, így akár a lakásban is tartható. Egy ideig. Nyugi! Nem kell egész évben krizantémmal lenned a szobában, csak kevés ideig jó benn.Kinn a szabadban a fagyokat is átvészeli, és rengeteg virágot hoz.

 

5. Vitorlavirág

A fehér, kálához hasonlító virágokkal és zöld levelekkel díszítő növény amellett, hogy tisztítja a levegőt, még túl bonyolult munkát sem jelent.

A fűtött és világos helyeket kedveli túlöntözésre és huzatra érzékeny növény. Ha már nagyon benőtte a cserép, akkor érdemes szaporítani!

 

Nekem ezek közül a virágok közül a vitorlavirág a kedvencem. És te melyiket raknád ki otthon?

Ha hasznosnak tartod a cikket, oszd meg mással is!

Kövess a FACEBOOK-on is!

(via)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr2816332036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása