Lótusz

Lótusz

5 szépségtipp eperrel

2015. április 15. - Lótusz_blogger

Ha tavasz, akkor eper! :) Ugye te is imádod az illatát, az ízét? :) Az eper rengeteg antioxidánst tartalmaz: C vitamintartalma rendkívül magas. Öt szem eper annyi C-vitamint tartalmaz, mint egy narancs.

A C vitamin azért fontos a szervezet számára, mert segít a vas felszívódásában. A Vas pedig szükséges a női szervezetnek akár télen, akár nyáron. A C vitamin ezen kívül az ereket is erősíti, és a bőr feszességét befolyásolja: a kollagén termelődését kedvezően erősíti.

Eper fogyasztásával C vitamint, vasat, kalciumot, magnéziumot juttathatsz a szervezetedbe és még nem is hizlal.

DE ne csak belülről tápláld a bőröd, hanem szépségmaszkokat is bevethetsz!

 

1. Tápláló epermaszkot készíthetsz két darab érett eper összetörésével, amihez zsíros tejszínt - amennyi krémessé teszi a keveréket. Mézet is tehetsz bele. Vidd fel az arcodra (a szemkörnyéket kikerülve!), hagyd hatni 15-20 percig, majd öblítsd le!

2. Epres-mandulás arcradír: törj össze villával 3 szem érettebb epret adj hozzá 3 evőkanál mandulalisztet. Ha túl sűrű lenne, lazíthatod az állagát egy kevés szénsavmentes ásványvízzel. Körkörös mozdulatokkal masszírozd át vele az arcodat, majd langyos vízzel öblítsd le!

 

3. Fehérítsd a fogad: az eper savtartalmának köszönhetően hozzájárulhat ahhoz is, hogy a mosolyod még ragyogóbbá váljon. Ehhez vág félbe egy friss epret, és törölgesd át a gyümölccsel a fogaid. A hatás kifejtése érdekében rendszeresen ismételd a műveletet, hogy a hatását kifejthesse – azt azonban már az első használat után érezni fogod, hogy fogzománcod megtisztul és fényesebbé válik.

4. A gyönyörű kezekért: turmixolj le 5 nagyobb epret, adj hozzá 3 evőkanál olívaolajat és ezzel a keverékkel alaposan masszírozd át a kézfejedet a csuklótól az ujjak felé haladva. A masszát hagyd a kezedén még 5-6 percig, majd mosd le!

5. Leégésre: ha leégtél a napon vagy a szoláriumban, egy langyos zuhany után ismét bevetheted az epret. Villával törj össze 5-6 szem epret és keverd össze annyi hideg natúr joghurttal vagy tejföllel, amennyivel be tud borítani a kipirult, fájdalmas testrészeket. Hagyd hatni 15-20 percig, majd hideg vízzel öblítsd le!

Ha tetszett a cikk oszd meg mással is, hogy ők bevethessék az eper szépítő hatását!:)

Kövess a FACEBOOK-on, TWITTER-en is!

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr10016332046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása