Lótusz

Lótusz

Do-in: önmasszázs az egészségért

2015. május 12. - Lótusz_blogger

A do-in egy ősi keleti önmasszázstechnika, melynek elsajátításával egészségesebbé, kiegyensúlyozottabbá válhatunk. Ez egy komlpex rendszer, mely nemcsak az egészség megőrzésére alkalmas, de a betegségek gyógyítására is. A teljes rendszer egyik része a helyes táplálkozás, a meditáció és az önmasszázs, mely során a légzőgyakorlatokat végzünk.

A do-in legszűkebb értelemben az önmasszázs-rész. Ahogy a  többi masszázs, a do-in is nemcsak a testünkre, de a lelkünkre, szellemünkre is hatást gyakorol. Mivel az egész testünket megmasszírozzuk, minden szervünk, szervrendszerünk beindul, és a helyes működés felé veszi az irányt.

Vannak alapelvek, melyek a do-in masszázs vázát képezik:

1. A függetlenség elve, hogy az ember kerülje a do-in gyakorlatok alatt, illetve mellett a külső drasztikus beavatkozásokat.
2. Bizonyos mértékű fájdalom elviselése szükséges a gyakorlatok alatt. Ez gyógyító fájdalom, mivel az energiahiányos pontok érzékenyebbek, mint a többi pont, ezért azok stimulálásánál, ingerlésénél fájdalom léphet föl.
3. A kitartás, a gyakorlatok rendszeres elvégzése.
A sikeres do-in gyakorlatokhoz a következő körülményeket érdemes biztosítani: kellemes testhőmérséklet, friss levegő, könnyű öltözék és üres gyomor. A legjobb reggel végezni a gyakorlatokat, kelet felé fordulva. Az ajánlott alapülés az, amikor az ember ráül a saját sarkaira.

Íme egy jó kis videó, mely bemutatja a technikát. Ez egy 10 perces kisfilm, ennyi bőven elég az elején, hogy megismerd a technikát, és begyakorold.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=i6WjP5G4xLs[/embed]

Az egész do-in program kb. egy-másfél órás, de ha te ezt a 10 percet minden nap rászánod, rengeteget teszel az egészségedét.

Jó egészséget kívánok!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess a FACEBOOK-on is!

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr1416332090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása