Lótusz

Lótusz

Kukkants be a madarak varázslatos életébe: udvarlás, fészekrakás, a fiókák nevelése

2015. május 25. - Lótusz_blogger

Itt a tavasz. Az állat- és növényvilág éledezik, a madarak párt választanak. A madarak (legtöbbször hím egyede) udvarlásba kezd, azért, hogy megülhessék a nászt és utódokat hozzanak világra.

 

A madarak közül az egyik legérdekesebb showműsort a lantfarkú madár adja elő: ez a madár legalább 20 másik erdei madár hangját tudja utánozni. És be is vet mindent (még a motoros fűrész hangját is!), hogy elnyerje a kiválasztott madárhölgy kegyét:

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=Bi7CZGY8kn4[/embed]

De van olyan madár, aki nem a hangját, hanem a szépségét veti be az udvarlás  során. Így udvarol a páva:

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=qDvFdj-pFMc[/embed]

Ha már sikerült becserkészni a kiszemelt madárhölgyet, akkor jöhet a fészekrakás. A kolibri ilyen szép kis fészket készít a tojásrakáshoz (time lapse videó):

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=aupSOndl7W0[/embed]

Ha már kész a fészek, jöhetnek a kis porontyok: ebben a videóban a tojásrakástól a kirepülésig kísérhetjük figyelemmel a fiókák életét:

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=UxkTnjZ52as[/embed]

Ennyire csodálatos az állatvilág (madárvilág) élete tavasszal. :)

Ha tetszett a gyűjtemény oszd meg másokkal is, akár még a gyerekeknek is megmutathatod, hogy ők is megtanulják szeretni és tisztelni a természetet.

Kövess a FACEBOOK-on is!

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr1116332120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása