Lótusz

Lótusz

Babád kedvenc színe jelleméről árulkodik

2015. május 26. - Lótusz_blogger

A színek hatással vannak ránk, a környezetünkre, hangulatunkra. A színek gyermekeinkre is hatással vannak. Sőt rájuk talán még inkább. Még kiszolgáltatottak, ugyanakkor érzékenyebbek nálunk. Így a gyermek kedvenc színe nemcsak, hogy hatással van rá, de a személyiségét is tükrözheti.

A babák már az első hónapokban képesek felismerni a színeket, négy hónapos koruktól pedig már egyes színeket előnyben is tudnak részesíteni. Mit mond el a kedvenc szín a gyermek személyiségéről?

Egy friss kutatás bebizonyította, hogy a csecsemők már igen korán képesek megkülönböztetni a színeket, sőt, meglepő módon a kicsiknek már pár hónapos korukban van kedvenc színük is! Mi több, egy Kanadában végzett kutatás szerint a kisgyermekek sokkal hamarabb ki tudják mondani kedvenc színük nevét a többinél – még ha ezek hosszabbak és összetettebbek is.

 

A kedvenc szín a baba személyiségéről, fejlődéséről is elárulhat dolgokat. Noha egyes színek jelentése kultúránként változhat, ez aligha befolyásolja a pici választását.

 

Piros
Ha ez a szín vonzza őt a legjobban, akkor erős, energikus gyermekkel van dolgod. A piros ezen kívül meleg, szeretetteljes személyiséget takar, természetes, erős túlélési ösztönnel.

Sárga
Ha gyerekednek inkább a sárga szín jön be, akkor ő minden bizonnyal boldog, kifejező és intelligens poronty. Ez a szín ugyanakkor önbizalmat és kreativitást is jelent. Az a gyerek, akinek a sárga a kedvenc színe, inkább kifele forduló és könnyedén megbocsát.

Kék
Ha a kicsit a kék tárgyak vonzzák leginkább, akkor nyugodt, őszinte gyermeked van, akiben megbízhatsz. A kékhez való ragaszkodás intelligenciáról és erős kötelességtudatról is árulkodik.

Zöld
A harmónia színét azok a gyerekek kedvelik leginkább, akik nagyon kiegyensúlyozottak és a logikát, racionalitást az érzelmek elé helyezik. A zöld szín a nagylelkű személyiségek jelzője.

Narancssárga
A narancssárgát kedvelő gyerek számára a szórakozás első helyen áll. A túláradó, gondtalan magatartású porontyok igazán értékelik a kényelmet és a törődést.

Lila
Ha kisbabádat a lila, ibolya árnyalatú dolgok érdeklik leginkább, ez a szerénység és a megérzések jelzője. Emellett toleráns természete van és általában szeretik és értékelik őt a vele egykorú gyerekek.

Rózsaszín
A rózsaszín az érett, együttérzésre képes gyerekek választása. Ez a szín a kicsi személyiségének női, őszinte, szerető mivoltát támasztja alá.

Fehér
A fehér szokatlan választás a gyerekek részéről. Ha babád mégis ezt részesíti előnyben, nagy eséllyel lesz rendezett, kifinomult és hatékony. Azok a gyerekek azonban, akik a fehéret kedvelik, nem igazán hajlanak a kompromisszumokra.

Fekete
Meglehetősen a legritkább választás ez. A fekete kifinomult személyiségre vall. Az a gyerek, aki szereti a feketét, az nagyon biztos magában, erős, és gyorsan tud fontos döntéseket hozni.

Meg kell jegyezni, hogy a gyerekkor során sokszor változhat a kedvenc szín, s ha egy másodlagos színre esik a választás, akkor az azt alkotó színekre jellemző tulajdonságok is fellelhetőek a személyiségében.

A te gyermekedre illik a jellemzés?

Ha tetszett a cikk, oszd meg mással is!

Kövess a FACEBOOK-on is!

(via)

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr7916332122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása