Lótusz

Lótusz

Tuti módszer a zöldségek és gyümölcsök lemosására, vegyszermentesítésére

2015. június 07. - Lótusz_blogger

Sajnos egyáltalán nem vagyunk kivédve az ellen, hogy ne vegyszerrel növesztett és kártevőtlenített gyümölcsöt, zöldséget fogyasszunk.

Van egy ismerősöm, aki azonnal "megmondja", ha külföldről behozott növényről van szó: mert azonnal allergiás reakciót vált ki belőle. Külföldön más vegyszereket használnak, mint nálunk és ez ellen a szervezete tiltakozik. Tehát valószínűleg nem a legegészségesebbek ezek a szerek.

 

A külföldi (és vagy vegyszerezett) zöldségek, gyümölcsök lemosására az alábbi módszert ajánlom.

Ecet és víz

Természetes és hatékony tisztítószert készíthetünk, ha egy üvegbe összekeverünk 3 rész vizet és 1 rész ecetet. Ez az oldószer a gyümölcsökön, zöldségeken megtelepedő baktériumok 98 százalékát elpusztítja. A megvásárolt terméseket áztassuk bele ebbel a keverékbe 10–20 percig. Utána bő vízzel öblítsük le.

Néhány csodakombináció

Készítsünk tisztító oldatot egy evőkanál friss citromléből, egy bögre vízből, és két evőkanál szódabikarbónából, de ha ez nincs, használhatunk almaecetet is. Töröljük le ezzel a gyümölcsöket, zöldségeket, utána öblítsük le.

A vegyszerezett termények esetében az alábbi receptet kell elkészíteni: 1 bögre víz, 1 evőkanál szódabikarbóna, fél bögre almaecet, és pár csepp grapefruitmag-kivonat segítségével. Ebbel kell beáztatni egy óra erejéig a zöldségeket, gyümölcsöket. Ezután öblítsük le, ajánlott meghámozni mindent, és csak belső részeket elfogyasztani, mert a héjakban még lehet rovarölő vegyszer.

Te is figyelj oda, hogy jól mosd meg a megvásárolt zöldségeket, gyümölcsöket.

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess a FACEBOOK-on is!

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr5916332154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása