Lótusz

Lótusz

Miért menő tanárnak lenni? A pedagógus igazi feladata (videóval)

2015. június 18. - Lótusz_blogger

Manapság a tanári pálya igen megosztó. A tanárok egyre elismertebbek (anyagilag is), de nagy része sajnos egyre elégedetlenebb. Ez nagyon szomorú!

Viszont szerencsére vannak elhivatott pedagógusok is, akik nemcsak egy  munkának érzik a tanárságot, hanem valódi hivatásnak. Joós Andrea videóját minden tanárnak látnia kellene.

joós andrea

Belőlük kellene még több. Igen, belőlük, akik:

– elfogadják, hogy részesei egy problémának, ezért felelősségüknek érzik, hogy tegyenek a megoldásért!

– eldönthetik, hogyan tekintenek az osztályterem ajtajára, amin becsöngetés után belépnek. Börtönajtóként vagy egy varázsvilág kapujaként! Egy olyan varázsvilág kapujaként, ahol 45 percük van arra, hogy alkossanak, inspiráljanak és motiváljanak.

– alkothatnak. A gyerekek a jövő tanárai, a leendő orvosai vagy az országod leendő miniszterelnöknője!

– inspirálhatnak A gyerekek nem arra figyelnek, amit mondanak nekik, hanem arra, hogyan mondják azt nekik.

– motiválhatnak! Ki mondta, hogy a visszajelzés azonos az értékeléssel? Ha a kettőt szétválasztják, sokkal jobban lehet motiválni a gyerekeket.

– A visszajelzés kétirányú. A diákok tükröt tartanak eléjük. Pontos, azonnali és kritikus visszajelzést adnak. Ha ásítoznak, mobiloznak vagy unatkoznak, akkor nem velük van gond: át kell gondolni mit lehetne másképp, jobban csinálni, felkeltsék a téma iránt a figyelmüket.

– Vannak akik felteszik a kérdést: „ilyen fizetés mellett hogy van ennyi energiád?” A válasz: ha ilyenné teszi a munkát, akkor a gyerekek nem elszívják az energiát, hanem feltöltenek.

– Ez egy döntés. Minden nap, minden percében lehetőség van dönteni arról, hogy milyen tanár légy!

– A szülőknek, a döntéshozóknak, a mecénásoknak óriási a felelőssége. Becsüljék meg, értékeljék és támogassák a tanárokat, mert a beléjük fektetett energia ezerszeresen megtérül!

– A tanároknál van a varázspálca, hogy létrehozzanak egy olyan jövőt, amilyet mindannyian szeretnénk.

– Tanárnak lenni: menő.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=8i9olqoHkBw#t=402[/embed]

Ha érdekesnek találtad a cikket, oszd meg másokkal is!

Kövess a FACEBOOK-on is!

wmn.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr8816332188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása