Lótusz

Lótusz

Hírességek utolsó mondatai

2015. június 25. - Lótusz_blogger

A halál előtti órákban, napokban, pillanatok az ember sokmindent átgondol: mit tett jól, mit bánt meg, mit kellett volna máshogy csinálni. Ilyenkor az is kiderül, mi az, ami a szívünket nyomja, vagy ki áll hozzánk legközelebb.

Van, aki szomorú, van, aki cinikus... Nézzük melyik történelmi híresség, mely mondattal fejezte be földi pályafutását (ebben az életben).

Bessie Smith, énekes: "Elmegyek, és viszem magammal az Úr nevét".

Jean-Phillipe Rameau, zeneszerző: A haldoklónak nem tetszett, ahogyan a pap a halálos ágya mellett énekelte a dalokat: "Mi az ördögért énekli ezeket a dalokat, atyám? Még ráadásul hamisan!"

Frank Sinatra, énekes utolsó szavai: "Elvesztettem azt"

George Orwell, író: "Az ötvenet mindenki megkapja, aki megérdemli"- 46 évesen halt meg.

Jean-Paul Sartre, filozófus élete utolsó pillanataiban is szerelmére, Simone de Beauvoir-ra gondolt: "Szeretlek, drága Beaver".

Nostredamus: orvos, alkimista, asztrológus. Mivel jós volt, nem volt meglepő, hogy halála előtt estén ezt mondta: "Holnap hajnalban én már nem leszek."

Vladimir Nabokov, író és rovartan-kedvelő, a lepkék nagy kedvelője ezt mondta: "Egy pillangó elreppent."

Marie Antoinette, Franciaország királynője. Miközben  a bitóhoz kísérte, az őr rálépett a lábára véletlenül. Erre a királynő ennyit mondott: "Elnézést uram, nem akartam."

Sir Isaac Newton, fizikus, matematikus: "Nem tudom, hogyan folytatódik a világ. Én magam mindig is egy kisfiúnak látom, aki a tengerparton játszik: kavicsokat, kagylókat gyűjt. Előttem meg ott fekszik a nagy óceán igazsága."

Leonardo da Vinci, tudós, művész, gondolkodó: "Én megsértettem az Istent, és az embereket is. Azzal, hogy nem értem el azt a magasságot a munkámban, amelyre vágyom."

Richard Feynman, fizikus, író: "Meghalni unalmas."

Benjamin Franklin, tudós, újságíró, diplomata, amikor a halálos ágyban fekvő 84 éves tudóst lánya megkérdezte, hogy segítsen, hogyan kényelmesebb feküdnie, Franklin ezt mondta: "A haldoklónak semmi nem megy könnyen."

Charles "Lucky" Luciano, a gengszter utolsó kívánsága ez volt: "Mindegy mi lesz, szeretnék moziba menni". A kívánsága teljesült, több filmben is játszott és gengszter létére természetes halállal halt meg.

Sir Arthur Conan Doyle, író. Sherlock Holmes "szülőatyja" 71 évesen a kertben halt meg szívrohamban. Mellette volt a felesége, akihez az alábbiakat címezte utolsó mondataként: "Csodálatos vagy."

William Claude Fields, komikus, színész utolsó szavai ezek voltak (szerelme mellette volt): "Átkozott legyen az Úr és ez a rohadt világ, kivéve téged, Carlotta."

Percy Grainger, zongorista, zeneszerző halálos ágyán ezt mondta feleségének: "Te vagy az egyetlen, akit akartam."

Oscar McIntyre, újságíró. Amikor a 20. század egyik legtehetségesebb újságírója haldoklott, felesége nem bírta nézni az agonizálását, elfordult. A férfi így kérlelte: "Drága szerelmem, kérlek fordulj ide. Szeretném csodálni a szerelmemet."

John Wayne, színész. A 72 éves színész (a Western királya) halála előtt ezekkel a szavakkal fejezte ki szerelmét kedvesének: "Tudom, hogy ki vagy. Te vagy az én szerelmem."

Ernest Hemingway, író. 1961. július 2-án az író így köszönt el feleségétől: "Jó éjt, cica." Néhány perc múlva egy hangos durranást hallott az asszony: Hemingway főbe lőtte magát.

Eugene O'Neill, drámaíró, író élete utolsó perceiben ezt mondta: "Tudtam, tudtam! Szállodában születtem, és az ördög vigye el, szállodában is halok meg!" Valóban így volt: 1888. október 16-án  a Broadway Hotelben született és 1953. november 27-én egy szállodában halt meg.

Josephine Baker egész életében szórakoztatta az embereket: tánccal, zenével, énekkel. Életének utolsó estéjén az együtt bulizóknak ezt mondta: Önök fiatalok, mégis úgy viselkednek, mint az öregemberek. Önök unalmasak!"

Groucho Marx, komikus, színész: "Ezt nem éled túl."

Leonard Marx, komikus, színész, testvére Groucho Marx halála előtt ezt mondta a feleségének: "Ne felejtsd el: kerüljön a koporsómba egy pakli kártya és egy csinos szőke!"

Wilson Mizner, drámaíró, üzletember halálos ágyánál ott volt egy pap is. A beteg mozgolódni kezdett, mire a pap megkérdezte: "Szeretne velem beszélni? " Mire Wilson: "Miért akarnék én magával beszélni? Én a felettesével beszélek csak."

Alfred Hitchcock filmrendező: "Senki nem tudja, mi lesz a vége. Ahhoz meg kell, hogy haljunk először. Habár a katolikusoknál még ilyenkor is van remény."

Peter "Pistol Pete" Maravich, kosárlabdzó.A férfi a kosármeccsen esett össze, szívrohamot kapott. Ennyit mondott: "Nagyszerűen érzem magam."

Sir Winston Churchill, politikus és a brit miniszterelnök: "Mindenből elegem van."

Joan Crawford, színésznől már fél lábbal a sírban volt, Joan házvezetőnőjét megkérték, hogy olvasson imát. Joan erre: "Az Isten szerelmére. Ne merj nekem Istenhez imádkozni azért, hogy segítsen a halálomban."

Bo Diddley, énekes és a rock 'n' roll megalapítója Patti LaBelle: Az ég körül sétálni című számát hallgatta halálakor. És csak ennyit mondott: "Wow."

Emily Dickinson, költő: "Be kellene  mennem: leszállt a köd."

Joseph Henry Green, sebész. Az orvos utolsó percében a pulzusát mérte. És ezt mondta utoljára: "Stop."

Steve Jobs, vállalkozó, az Apple Inc. alapítója: "Hű. Hű. Hű."

Ha érdekesnek találtad a cikket, oszd meg mással is!

Kövess a FACEBOOK-on is!

bigpicture.ru

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr8616332210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása