A cukorbetegséget ezzel a két csodás gyógynövénnyel előzhetjük meg.
A mai modern korból fakadó egészségtelen táplálkozás miatt egyre több embernél alakul ki a cukorbetegség 2-s típusú fajtája. Olyanoknak, akiknek már a felmenői között van olyan, aki cukorbeteg, még hajlamosabb a betegségre.
A cukorbetegség okai lehetnek: a mozgásszegény életmód, gyorséttermi ételek fogyasztása, kevés D-vitaminbevitel. Nagyanyáink korában nem volt ennyi cukorbeteg - bár ők többet mozogtak, kevesebbet és frissebb ételeket fogyasztottak.
A cukorbetegség kialakulásához vezet a sok cukros üdítő, a liszt fogyasztása. A megoldást az olaszok találták meg arra, hogy annak ellenére, hogy rengeteg tésztát, sült kenyérféléket fogyasztanak: az oregánó és a rozmaring, frissen fogyasztva segít megelőzni az inzulinrezisztencia és a cukorbetegség kialakulását.
Mindkét növény dipeptidyl peptidase IV enzimet tartalmaz, amely serkenti az inzulin termelését. Ezért is használják az olasz konyhában ilyen előszeretettel ezt a két fűszer(gyógy)növényt.
Az oreganót és a rozmaringot legjobb friss formában fogyasztani (felhasználni), mert szárított formában nem tartalmaz olyan sokat az említett enzimből, mint frissen. Ha még leöblítjük egy pohár száraz vörös borral is az olaszosan, paradicsommal készült olasz vacsoránkat, akkor biztosan mindent megtettünk az egészségünkért.
Ha érdekesnek találtad a cikket, oszd meg másokkal is.
Kövess a FACEBOOK- on is!