Lótusz

Lótusz

10 meglepő felhasználási mód aszpirinre

2015. július 14. - Lótusz_blogger

Jone Robert Vane 1982-ben Nobel-díjat kapott azért az 1971-es felfedezéséért, hogy az acetilsav (másnéven aszpirin)  csökkenti a prosztaglandinok és a tromboxánok szintézisét. Ez felfedezés hétköznapi nyelven azt jelenti, hogy fájdalomcsillpító és gyulladáscsökkentő hatása van és csökkenti a lázat.  De ezt a vegyületet másra is használhatjuk és ezek a felhasználási módok telesen elképesztőek.

 

1. Rovarcsípésre

Ha valamilyen rovar megcsípett, akkor a csípés helyére helyezve az aszpirint, meggyógyítja azt (a bőrpír megszűnik, a gyulladás visszahúzódik).

2. Fertőtlenít

Egyszerű módon kézfertőtlenítőt készíthetünk belőle: citromlében áztassunk ki egy db aszpirint. Ez az oldat baciülő és fertőtlenítő hatású. Akár a fehér ruhákon is alkalmazhatjuk, a fűfoltot könnyedén eltávolíthatjuk vele.

3. Korpa ellen

Ha korpás a hajunk, vegyünk két db aszpirint, egy annyi adag sampont öntsünk egy kis pohárba, amennyit a hajmosás során felhasználunk, majd ezzel a masszával mossuk meg a hajunkat kétszer. A végeredmény tökéletes és korpamentes haj.

4. +18 harapások nyomait

Egy szenvedélyes éjsazka után a harapásnyomokat is eltűnteti. Az érintett területet egy aszpirinnel dörzsöljük be, majd vízzel öblítsük. A "nyomok " eltűnnek.

5. Virágok

Ezt a trükköt korábbról is ismeretem, és használtam is. Ha vágott virágot teszünk vázába és szeretnék, hogy sokáig szép maradjon, akkor a vízbe dobjunk bele egy-két aszpirint, hogy meghisszabbítsuk élettartamát.

6. Folteltávolítás

Egy pohár vízbe tegyünk egy-két szem aszpirint, ha feloldódott helyezzük  a makacs foltra. Az aszpirin kiszedi a foltot a ruhából.

7. Bőrirritáció

Az aszpirint naponta, összezúzva hintőporként az érintett területen megszabadít a bőrirritációtól, bőrgombától. Néhány nap alatt segít.

8. Izzadságfolt eltüntetésére

Neked volt már olyan, hogy a fehér felsőd sárgás színt vett fel az izzadság miatt? Akkor az aszpirint próbáld ki. Megoldás 2 aszpirin+fél bögre víz. Oldjuk fel benne az aszpirint, majd áztassuk be a ruhát az oldattal. 2-3 óra múlva szokásos módon mossuk ki.

9. Szemölcs

Ez egy elé ronda dolog. Vagy jegeljük, vagy éressük, vagy bolti krémekkel űzhetjük el. Vagy tegyünk rá aszpirint, amely két-három nap alatt eltünteti. Naponta egy összetört aszpirint helyezzünk a szemölcsre és ragasszuk le sebtapasszal. Naponta ismételjük.

10. Bőrkeményedés, tyúkszem

6 darab aszpirint egy fél citrom levél és kb. ugyanennyi vizet keverjünk össze, helyezzük a problémás testrészre, rögzítsük sebtapasszal, gézzel. Néhány perc múlva bőrkeményedést habkővel könnyedén eltávolíthatjuk. A tyúkszemnél két-három napos  procedúra.

Ha érdekesnek találtad egyik másik felhasználási módot, oszd meg másokkal is a cikket!

Kövess a FACEBOOK-on is!

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr8816332244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása