Lótusz

Lótusz

Kutyák és cicák - teljes jogú polgárok egy spanyol városban

2015. július 23. - Lótusz_blogger

Az MTI számolt be arról az érdekes hírről, hogy egy spanyol városban a város vezetése egyhangú döntéssel elfogadta azt a javaslatot, hogy a városban lakó macsekok és kutyusok, vagyis a házikedvencek a "nem emberi lakosai" a városnak.

 

Ahogy Trigueros del Vall nevű, 330 lakosú városka polgármestere, Pedro J. Pérez Espinosa elmondta, a "nem emberi lakosok" gyámságát vállalja a város. Ezen felül, ha elhanyagolnak egy-egy cicát és kutyát, vagy bántalmazzák őt, akkor a város önkormányzata megvédi és gondoskodik a megfelelő elhelyezéséről. Pérez azt mondta, hogy a macskák és kutyák már ezer éve az ember "mellett" élnek, ezért gondolkodni kell róluk.

Az állatvédők ünneplik a törvény beiktatását. Remélik, ahogy Trigueros del Valle városkában, úgy akár másik városokban is bevezethetik ezt az állatok védelmében hozott intézkedést.

A PACMA, a legnagyobb állatvédő szervezet azt állítja, hogy Spanyolországban évente akár 150 000 állatot tesznek az utcára, vagy bántalmaznak. A bántalmazók ellen még nem született elítélő határozat, a maximális büntetés eddig a 300 eurós bírság volt. De ennek az állatvédők szerint nincs visszatartó ereje.

Ha érdekesnek találtad a cikket, oszd meg mással is!

Kövess a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr5116332262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása