Lótusz

Lótusz

Grízkók - a dédi receptje alapján

2015. szeptember 20. - Lótusz_blogger

Az alábbi recept már nagyon régóta a család birtokában van. A recept neve: Sárika-féle grízkók. Az eredeti receptet legalább negyven évvel ezelőtt írta le a dédim, akinek a monogramja ugyanaz, mint az enyém. :)

Íme az eredeti kézírásos recept. (Utólagos elnézést kérek a pacákért, meg azért, mert már eléggé megsárgult a papír):

recept

Íme a kész nyalánkság:

8

Recept:

1 1/2 dl cukrot megpirítunk. 1/2 l tejjel felöntjük. 1 dl grízt beleöntünk, és megfőzzük, majd egy tálba öntjük. Ez a barna réteg.

A sárgás fehér réteghez 4 ek. lisztet, 4 ek. cukrot és 3 tojás sárgáját egy kis tejjel elkeverjük és krémet főzünk belőle. A 3 tojás fehérjét kemény habbá verjük 1 ek. cukorral. A krémhez keverjük óvatosan.

Az egészet a gríz tetejére öntjük. Hűtőbe tesszük és lehűtés után fogyasztjuk. Esetleg csokidarabbal díszítjük.

10

Gyorsan és egyszerűen elkészíthetjük ezt finom nyalánkságot!

6

5

Próbáld ki te is! Jó étvágyat kívánok hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr8716332340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anna Tóth 2018.09.14. 08:44:06

Szia. Örülök, hogy feltetted ezt a receptet. Kislány koromban a Dédi készített hasonlót, de sajnos nem maradt meg a recept. Én úgy emlékszem, hogy a tojásfehérjét felverték és belekeverték a grízes masszába a sárga krém pedig vaníliapudinghoz hasonló volt. Hétvégén kipróbálom.

Lótusz 2018.09.14. 20:46:43

Örülök, hogy megtaláltad a receptet! :-)
süti beállítások módosítása