Lótusz

Lótusz

1000 darumadár legendája - teljesülhet a kívánságod

2015. szeptember 24. - Lótusz_blogger

Az 1000 darumadár legendája egy japán szokás

A japánok a darumadarat a becsület, hűség és béke jelképeként ismerik. Ez a madár egy életre keres magának egy párt. A japánok úgy tartják, hogy aki a házasságkötés előtt 1000 darumadarat meghajtogat annak a házassága boldog és virágzó lesz. A japánok erősen hisznek ebben a legendában és ajándékba darufüzért adnak amin 1000 daru van. 
 
 
Története
800 évvel ezelőtt egy taoista szerzetes látta, amint egy kígyó és egy daru között ádáz küzdelem folyt. Ez a harc ihlette meg a szerzetest, így alakult ki a Taj-chi. A japánok úgy tartják, hogy 1000 meghajtott daruval a kívánságod teljesül.
 
A leghíresebb történet egy 1943-ban született Sadako Sasaki nevű lányról szól. Két éves volt, amikor a hiroshimai atombombát ledobták. Ennek ellenére sportos, erős lány lett, de 11 éves korában kiderült, hogy leukémiás. Egy barátja mesélt neki az 1000 daru legendáról. A lány imádkozott és elkezdte az 1000 darumadarat meghajtogatni. 644 darab madarat sikerült meghajtogatnia, de tragikus módon meghalt. A lány barátai és iskolatársai meghajtogatták a maradék darvakat, és aláírást gyűjtöttek azért, hogy állítanak emlékművet a Sadakohoz hasonló, atombomba miatt meghalt gyermekek emlékére. A szobrot 1958-ban avatták fel és egy lányt és egy darvat ábrázol.
 
 
Ha neked is van egy féltve őrzött, régóta áhított kívánságod, hajtogass te is darvakat az alábbi hatogatási sablon alapján:
 
 
Már én is sokszor gondoltam rá, hogy kellene hajtogatnom 1000 darut.... Kívánságom mindig lenne... :)
 
Kövess a FACEBOOK-on is!

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr916332348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása