Lótusz

Lótusz

Ezért masszírozd a kisbabád

2015. október 01. - Lótusz_blogger

Az érintés az egyik legfontosabb kapcsolat két ember között. Ha megöleljük, simogatjuk a másikat, azt érzi, hogy a szeretetünket átadjuk neki.

 

Az ember kisgyermekének élet-halál kérdése az érintés. A táplálék után a lelki táplálék, a szeretet, simogatás, ölelés, ami emberré tud tenni bennünket. Akit sokat simogattak, megöleltek gyermekkorában, az erősebb immunrendszerrel rendelkezik és kiegyensúlyozottabb felnőtté válhat. Éreznünk kell a törődést, a gondoskodást.

Az érintés egyik fajtájaként foghatjuk fel a masszírozást. A masszírozással kifejezzük szeretetünket, de nemcsak lélekre, hanem a testre is hatást gyakorlunk.

A babamasszázst a keleti kultúrákban már régóta használták, de Európába csak az 1970-es években került át. A masszírozás egy megnyugtató fizikai kapcsolat anya és gyermeke között. Akár lassan, óvatosan simogatjuk a babát, akár picit meggyúrjuk, pozitív élettani hatást fejtünk ki nála.

 

A "szertartást" mindennap elvégezhetjük a babán, ezzel is segítve az immunrendszer erősödését, az emésztőrendszer működését és vérkeringést és az idegrendszer működését.

A masszírozás oldja a kisbabában a feszültséget, és erősíti a baba és mama közti kapcsolatot. A mama is jobban megismerheti a pici testét, így később is jobban észreveszi a jeleket, amik esetleg betegséget jelezhetnek.

 

A masszírozás menete. A masszírozást már akár újszülött babán elkezdhetjük. Kezdetben maximum 10 percig tartson, később növelhetjük egy picivel az időt. A szoba hőmérséklete kb. 25 fok legyen és a mama számára kényelemes magasságban, biztonságos felületre fektesse a babát. A masszírozás közben legyen csend, nyugodt környezet, senki ne zavarja meg őket. Estefelé, fürdés után - lefekvés előtt a legideálisabb.

Masszírozás során használjunk babaolajat. Ha a baba elutasítja a masszázst, akkor hagyjuk abba. A babamasszázst a baba kb. 1 éves korig ajánlatos naponta végezni.

 

Az alábbi videóban egy lehetséges babamasszázs módszert láthatunk:

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=4XniqdiziFo[/embed]

A legfontosabb: szeretettel, odafigyeléssel csináljuk. Olyankor, amikor mi is nyitottak, türelmesek és odaadóak vagyunk (ha idegesen, csak rutinszerűen csináljuk, akkor inkább ne tegyük.)

A fürdetéssel kapcsolatban az alábbi gyengéd videót ajánlom: ITT.

Nézd meg ezt a cuki videót is, ahogyan egy 5 hónapos baba küzd az életért: ITT.

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is! Ha van kedved, kövess a FACEBOOK-on is!

Áldás! Lótusz

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr3416332370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása