Lótusz

Lótusz

A megfázás legfinomabb gyógymódja: fokhagymakrémleves

2015. október 12. - Lótusz_blogger

Néhány évvel ezelőtt rákaptam a fokhagymakrémlevesre. Előtte nem igazán rajongtam ezért a zöldségért, de miután megtudtam, hogy mennyire sok jó tulajdonsággal rendelkezik (vírusölő, antibakteriális), úgy döntöttem, hogy kipróbálom és bevetem az épp akkoriban a lábamról leverő bacik ellen.

A francia fokhagymakrémleves, ahogy én készítem

  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • egy evőkanál olaj
  • 1-2 evőkanál liszt
  • 1,5 liter erőleves, vagy csirkealaplé
  • 2 deci tejszín/tejföl
  • 10 dkg füstölt reszelt sajt
  • 2-3 szelet kenyérből készült kenyérkocka pirítva
  • fűszerek

A fokhagymát megtisztítom és a fokhagymanyomón keresztül aprítom. A felhevített olajba teszem és megpirítom.  Figyelni kell, le ne égjen!

Hozzáteszem az egy kanál lisztet, majd felöntöm a leves levével. Felforralom, majd beleteszem a tejszínt (tejfölt), még néhány percig főzöm. Fűszerként sót, borsot, szerecsendiót, kakukkfüvet használhatunk ízlés szerint.

Tálaláskor pirított kenyérkockákkal és a reszelt sajttal szórom meg. (Ha nincs kedved a kenyérkockákkal vacakolni, akkor használhatod a boltban kapható, gömbölyű, száraz levesbetétet is, azt hiszem levesgyöngy a neve.)

Nemcsak finom, hanem nagyon egészséges is !

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Áldás! Lótusz

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr7616332394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása