Lótusz

Lótusz

Csodát tett Szent Charbel egy muzulmán kislánnyal

2015. október 17. - Lótusz_blogger

Milan, a hároméves kislány daganatos betegségből gyógyult fel Szent Charbel ,a libanoni szent remete közbenjárására. Szent Charbel közbenjárását a kislány édesanyja kérte.

Az Asia News tette közzé angol és olasz nyelven azt a riportot, melyet a szunnita muszlim család történetéről készített arab nyelven az Orange TV.

 

Milan és családja az Iszlám Állam elől menekült Libanonba. A kislányszervezetében kétéves korában diagnosztizáltak daganatos megbetegedést. Erős vírusfertőzést is kapott és a kórházból inkább hazavitték, hogy otthon haljon meg. Életét az Úr kezébe helyezték.

Gyermeke gyógyulását remélve az édesanya Zahléba, a keresztény faluba zarándokolt, ahol Szent Charbel, "Libanon Pió Atyája" szentélye található. A zarándoklat után az anya hazatért és a szülők kontrollra vitték a kis Milant. A vizsgálat eredménye negatív lett(!), vagyis a vírus már nem volt kimutatható a szervezetében. Miközben hazafelé mentek a kislány elaludt. Felébredésekor pedig csak ennyit mondott: "Charbel apó azt mondta nekem: »Imádkoztam Istenhez, hogy gyógyítson meg téged. Vizet adott, ennyi történt.” Az édesanya a riportban elmeséli, hogy azóta a kislány különleges kapcsolatban van Szent Charbellel: ha fájdalmak gyötrik, előveszi a szentképet, sír, beszélget vele, a templomban imádkozik hozzá.

Szent Charbel

 

„Libanon Pió atyája”-t VI. Pál pápa avatta szentté 1977-ben. Halála után számtalan csoda történt, amelyet neki tulajdonítottak. A muszlim világban előfordul, hogy keresztény személyeket tisztelnek, így Szűz Máriát és bizonyos szenteket, köztül Charbel Makhlouf libanoni remetét is.

Szent Charbel Makhlouf a Kelet nagy misztikusa és aszkétája, a maronita egyház három nagy szentje közül az egyik legnagyobb. Szerinte papnak lenni azt jelenti, hogy a Golgota útját járni, és Isten jelenlétének tanúságtevője lenni a világban.

 

Charbel atya egy észak-libanoni hegyi faluban született 1828. május 8-án, a család ötödik gyermekeként. Maronita vallású édesanyja a gyermekeitől szigorúan megkövetelte az imát, a napi rózsafüzért és a szentmisén való részvételt. Charbel atya két testvére is szerzetes lett, ő pedig 1851-ben titokban elhagyta családját, és belépett a mayfouki Boldogasszony-kolostorba. Később átkerült az annayai Szent Maron-kolostorba, és a libanoni maronita rend szerzetese lett. A korai antiochiai egyház mártírja, Charbel nevét vette fel, aki 121-ben szenvedett vértanúságot.

 

Aszkétaként élte életét: buzgón gyakorolta a lemondást és az önmegtagadást, teljesen szabad volt a világtól; életét visszavonhatatlanul az Úr és a lelkek üdvösségének szolgálatába állította. Isteni sugallatra arra kérte elöljáróját, hogy remeteségbe vonulhasson az anyakolostorhoz tartozó Szent Péter és Szent Pál-kolostorba. Elöljárója először vonakodott, de később egy isteni jel hatására megengedte  neki: Charbel olajat kért a lámpásába, ám hogy próbára tegyék, vizet öntöttek bele. A lámpásban mégis fellobbant a láng. 1875. február 15-én megkezdte a vágyott remeteéletet: magány, csend, ima, az Oltáriszentség imádása, mezei munka.

 

Már életében szentként tisztelték, és imájára csodák történtek. 1898. december 24-én, karácsony vigíliáján halt meg. A kolostor temploma mellett temették el, majd később a sírjából kiemelt koporsóját a kolostor templomának egyik oratóriumába helyezték el. Teste épen maradt. Sírját a világ négy égtája felől keresik fel a zarándokok. Közbenjárására sok csodás imameghallgatás és gyógyulás történt.

VI. Pál pápa 1965. december 5-én boldoggá, majd 1977. október 9-én szentté avatta.

Ima a kegyelem megszerzéséhez

Uram, aki végtelen szent és megdicsőült vagy szentjeid által, aki arra ösztönözted Szent Charbel szerzetest és remetét, hogy Jézus Krisztus útját járva éljen és haljon, aki megadtad neki az erőt, hogy el tudjon szakadni a világtól, hogy győztes legyen remeteségében, a szerzetesi erényekben: kérünk Téged, hogy ruházz fel bennünket a kegyelemmel, hogy szeressünk és szolgáljunk Téged, követve az ő példáját.

Mindenható Isten, aki nyilvánvalóvá tetted Szent Charbel közbenjárásának hatalmát számos csoda és támogatás által, add meg (…) részére a kegyelmet az ő közbenjárása által. Ámen.

(Miatyánk – Üdvözlégy – Dicsőség)

 

Bátran kérdd te is segítségét!

Áldás! Lótusz

A csodáról ITT, Szent Charbel imájáról ITT olvastam.

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr1016332402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása