Lótusz

Lótusz

Gyömbér és méz - és fújtak a megfázásnak

2015. október 19. - Lótusz_blogger

Már kicsit kezdem unni ezt nyálkás, vacak időt! :( Egyetlen jó dolog van benne: amikor az ember (lánya) hazaér és bekucorodik a szobába, akkor egy forró ital azonnal felmelegíti mind a testét, mind a lelkét.

Ha éppen nincs otthon forralt bor, akkor legjobb, ha a teánkat bolondítjuk meg. A gyömbér és a méz tökéletes ízt és gyógyhatást ad a forró italunknak.

 

Ha ennél is extrább gyógyerőre vágyunk, akkor pedig készítsük el a nátha,  a  megfázás és a torokgyulladás elleni elixírünket, mellyel a gyors gyógyulás (és a megelőzés is) garantált.

Gyömbér és méz elixír

2 dl mézbe reszeljünk egy kis darab (kb. hüvelykujjnyi) gyömbért, keverjük össze majd fogyasszunk a keverékből naponta 2-3* 1-1 teáskanálnyit.

Ha még jobban fel akarjuk pörgetni az immunrendszerünket, akkor tehetünk bele citromlevet is!

A gyömbér gyógyhatása:

A gyömbér gyomorpanaszokra, hányingerre, emésztési zavarokra kiváló, leforrázva pedig a nátha, a meghűlés, a torokfájás ellenszere. Gyengeségre, étvágytalanságra is tökéletesen használható.

A méz gyógyhatása:

A mézben kálcium, magnézium, réz, vas, mangán, foszfor, B-vitaminok találhatóak. Antibakteriális, gyulladáscsökkentő hatása van. Nyugtató hatással is rendelkezik.

A citrom gyógyereje:

A citromban rengeteg C-vitamin található. Ez a meghűléses betegségeknél nagyon jól hasznosítható. Vértisztító és méregtelenítő hatásáról is ismert.

Hasznos ezeket a táplálékokat külön, vagy akár együtt is fogyasztani.

EGÉSZSÉGEDRE!

Áldás! Lótusz

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr9316332404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása