Lótusz

Lótusz

Így érheted el a boldogságot a világ legboldogabb embere szerint

2015. október 27. - Lótusz_blogger

"A boldogság egy belső érettség eredménye. Csakis tőlünk függ, és türelmes, napról napra végzett munka árán érhető el. A boldogságot fel kell építeni, és ez sok erőfeszítést és időt igényel. Hosszú távon a boldogság és a balsors létforma vagy életművészet."

Matthieu Ricard, akit a világ legboldogabb emberének kiáltottak ki, eredetileg genetikával foglalkozott. Majd elkezdte érdekelni a buddhizmus, és Indiába költözött. Megismerkedett a Dalai Lámával is, jelenleg a boldogságkutatás foglalkoztatja. És mindeközben buddhista szerzetes is. Ezen belül több kísérletet is végzett már, és azt állapította meg, hogy a boldogság, elégedettség elérésében a meditáció fontos és pozitív szerepet játszhat. Egy kísérletben a fejére szenzorokat helyeztek az agy működését vizsgálva. Miközben Matthieu meditált, az agya gamma sugarakat bocsát ki, amely feltételezhetően hatással van a tudatállapotra, a memóriára, a figyelem- és a tanulás képességére. Bár sejtéseik voltak ezzel kapcsolatban, a tudósok ezt eddig nem tudták kimutatni. Azt is észrevették, hogy a szerzetes bal agyféltekéje aktívabb volt. A boldogságérzet ezen a területen keletkezik, és Matthieu tudatosan képes az agyát, a gondolatait a jó dolgok felé irányítani és kizárni a negatívumokat.

„A meditáció nem azt jelenti, hogy egy mangófa alatt extázisban ülők a boldogságtól, hanem azt, hogy teljesen meg tudjuk változtatni az agyunkat, és ha a gondolataink, felfogásunk pozitív irányba mozdulnak el, magunk is megváltozunk” – mondta Matthieu.

Az alábbi videó egy előadásból részlet, melyben arról beszél, miért fontos a meditáció, a gondolataink folyamatos tisztán tartása és azok irányítása ahhoz, hogy boldogok legyünk. (Kb. húsz perces a videó, és ha azonnal nem úgy jön be, akkor is be tudod állítani a feliratoknál a magyar nyelvet.)

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=vbLEf4HR74E[/embed]

Ha tetszett a cikk, oszd meg mással is! Kövess a FACEBOOK-on is!

Még több cikket a meditációról ITT érsz el, a boldogságról pedig ITT olvashatsz.

Áldás! Lótusz

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr4016332424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása