Lótusz

Lótusz

Az áldás csodát tehet az életeddel

2015. október 29. - Lótusz_blogger

Áldás: csodatévő rítus.

Áldás szó jelentése: megáld, megdicsér, illetve áldozatot mutat be. Leginkább vallási, hitbeli értéke, jelentése van: a pap megáldja híveit, az ostyát, megszenteli az otthonunkat, az új kenyeret, a bort és még sorolhatnánk. Vannak beavatottak, akik az Égi segítőkhöz "közelebb" állnak, van csatornájuk feléjük, ahonnan az áldás gyógyító segítő erejét kapják, de akár mi is megáldhatunk dolgokat. Az áldás egyfajta segítségkérés, az általunk vágyott dolog felé való nyitás, amely abban a hitben gyökerezik, hogy méltók vagyunk az égi ajándékra, és elhisszük, hogy részesülünk is benne.

Az áldás egyfajta hit, kérés, rítus, egy szent cselekedet, mely abból a hitből táplálkozik, hogy "kérjetek és kaptok".

Mire kérhetünk áldást?

Áldást kérhetünk (ha hívők vagyunk a paptól, de akár saját magunk is kérhetjük magunkra), pl. az életünkre, a tanulmányainkra, a munkánkra, a szeretteinkre, az egészségünkre.

Asztali áldás is bármikor kérhető. Az áldással megtisztul ételünk, nemcsak a testünket táplálja, hanem a lelkünket is.

Mindig pozitív dolgot kérjünk:

Áldást kérek XY-ra, hogy visszakapja azt a sok rosszat, amit nekem okozott.

Soha, de soha ne átkozódj! (Visszaüt - MINDIG!)

Áldást kérek XY-ra a gyógyulásáért.

 

A keresztvetés

A keresztvetés rendje: homlok, mell, bal váll, jobb váll. A keresztvetés egy szakrális cselekedet, mely megtisztít, megóv, megerősíti a védelmező burkunkat, összeköti a fejet és a szívet, ami azt szimbolizálja, hogy gondolkozzunk, ugyanakkor legyünk szeretettel mások és saját magunk iránt, és feltölt bennünket energiával. A keresztény egyház szerint a megváltás jele.

 

Hogyan kérjük az áldást?

Az áldás során keresztet rajzolhatunk az adott tárgyra, (pl, étel), vagy a szerettünkre, vagy akár saját magunkra. De szóban is kérhetjük az áldást.

Drága Mindenható Teremtő Mennyei Atyám, Uram, Irgalmas Jézusom, Szűz Mária Édesanyám, Angyaloknak királynéja, kérlek benneteket, hogy áldjátok meg az életemet, a munkámat, a boldogulásomat, áldjátok meg a szeretteim életét, hogy boldogságban, egészségben, gazdagságban, szeretetben és békében élhessünk a Földön az Atya, a Fiú és a Szentlélek által. Ámen.

Az áldást megerősíthetjük azzal, hogy elmondunk egy imát és felajánljuk ezt az imát a segítségért.

Az áldáshoz kérjük a fényt is, hogy burkolja be a kérésünket, hogy jobbá tegye azt és, hogy könnyebben eljusson a kérésünk oda, ahová szánjuk. A fény, a világosság szebbé, jobbá teszi és magasabb rezgésűvé, ami a megvalósulás során azt fogja eredményezni, hogy még különlegesebb ajándékot kapunk általa.

 

Kitől kérhetünk még segítséget az életünkben?

Például a Szentektől, Angyaloktól, az Égi segítőinktől, az Atyától, Jézustól, Szűz Máriától....

Tegyük szebbé a világot - együtt! :)

 

Szent Patrik kódexbeli áldás

Az Úr legyen előtted,
 
   hogy a jó utat mutassa neked.
Az Úr legyen melletted,
 
   hogy téged karjába zárjon és megvédjen.
Az Úr legyen mögötted,
 
   hogy megvédjen a Gonosz cselvetésétől.
Az Úr legyen alattad,
 
   hogy felfogjon, ha leesel.
Az Úr legyen tebenned,
 
   hogy megvigasztaljon, ha szomorú vagy.
Az Úr legyen körülötted,
    hogy megvédjen, ha mások rád rontanak
Az Úr legyen fölötted,
    hogy megáldjon téged.
Így áldjon meg téged a jóságos Isten,
 
   ma, holnap és minden időben.
                             Ámen.

(IV. század)

Áldás! Lótusz

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is. Kövess a FACEBOOK-on is!

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr2616332430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ági Szabó Lászlóné 2018.01.03. 08:59:12

A keresztvetéssel vigyázni kell, mert ha megfigyeljük, a fönt leírtak alapján pont fordított keresztet vetünk magunkra !!! A fordított kereszt meg tudjuk kinek a jelképe !!! Ezért az ő jelképét vetjük magunkra, nem a teremtőét. Az ősmagyar keresztények mindig egyenlő szárú keresztet rajzolak, vagy készítettek. Ez a "körosztós" jelkép a négy elemet is szimbolilázlja, ami szintén egyenlően jelenik meg az életünkben.
süti beállítások módosítása