Lótusz

Lótusz

A 14 legjobb forró csoki receptje

2015. november 04. - Lótusz_blogger

A téli időszakban a forró csoki egyszerűen megunhatatlan. A csoki egyébként is egy szuper találmány: nemcsak a kedvünket teszi jobbá, de pozitív élettani hatásairól is ismert (itt olvashatsz róla).

 

De ma nem a testünket szeretnénk táplálni, hanem a lelkünket. És erre mi sem jobb, mint az, ha az alábbi 14 forrócsoki közül kiválasztod a kedvenced és elkészíted magadnak.

Az alábbiakban a recepteknél csak a hozzávalók vannak felsorolva, de értelemszerűen a tejet felmelegítjük és a hozzávalókkal elkeverjük.

 

1.Vaníliás forrócsoki

  • 1 csésze tej
  • egy teáskanál vaníliakivonat
  • egy teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál cukor

 

2.Narancsos forrócsoki

  • 1 csésze tej
  • kb. 2 evőkanál (2 uncia) csoki(reszelve)
  • fél evőkanál reszelt narancshéj
  • fél evőkanál cukor

 

3.Vegán forró csoki

  • cukrozatlan mandulatej
  • 1 1/2 evőkanál csokichips
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 evőkanál cukor

 

 

4.Mexikói forró csoki

  • egy csésze tej
  • negyed teáskanál fahéj
  • 5 uncia (= 5 evőkanál) étcsoki
  • egy csipet cayenne bors

 

5.Guiness-es forró csoki

  • egy csésze tej
  • egy evőkanál kakaópor
  • negyed csésze csokichips
  • két uncia fekete sör (Guiness)
  • egy evőkanál tejszín

 

6.Sütőtökpités forró csoki

  • 3/4 csésze tej
  • 1 teáskanál sütőtök pite fűszer (fahéj, gyömbér, szegfűszeg, szerecsendió keveréke)
  • fél teáskanál kakaópor
  • 1 teáskanál juharszirup

 

 

7.Nutellás forró csoki

  • 1 1/3 csésze tej
  • 3 evőkanál nutella

 

8.Ír forró csoki

  • 1 csésze tej
  • 1/4 csésze csokichips
  • 1 teáskanál kakaópor
  • 2 uncia Bailey's likőr

 

9.Kókuszos forró csoki

  • 1 csésze vanília ízesítésű kókusztej
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1/4 teáskanál vanília-kivonat
  • 1/4 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 evőkanál cukor

 

10.Kávés forró csoki

  • 1/2 csésze tej
  • 1/2 csésze csokichips
  • 1/4 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál instant kávé

 

11.Olasz forró csoki

  • 1 1/2 csésze tej
  • 1 1/2 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 1 evőkanál kukorica-keményítő

 

 

12.Málnás forró csoki

  • 1 csésze tej
  • 1/4 csésze csokichips
  • 1 teáskanál kakaópor
  • 1 evőkanál málnadzsem

 

13.Fahéjas forró csoki

  • 1 csésze tej
  • 1/4 csésze csokichips
  • 1 teáskanál kakaópor
  • 1/4 teáskanál fahéj
  • 1/2 teáskanál vanília-kivonat

 

14.Dupla csokis forró csoki

  • 1 1/2 csésze tej
  • 2 evőkanál cukor
  • 3 teáskanál kakaópor
  • 1 uncia tejcsokoládé
  • 1 csipet só

Neked melyik a kedvenced? Ha tetszik az összeállítás, oszd meg másokkal is!

Kövess a FACEBOOK-on, TSU-n is!

Áldás! Lótusz

forrás

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr1316332438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása