Lótusz

Lótusz

Ezért tekergetik a fejüket a kutyák, amikor beszélsz hozzájuk

2015. november 09. - Lótusz_blogger

Akinek van kutyája, tudja, hogy a kutyusa olyan cukin tud nézni.... :) Néz a gazdira és közben tekergeti a fejét. De miért is csinálja ezt?

A kutyusoknak más az arcszerkezetük, a szemük máshogy helyezkedik el az arcukon. Miközben a fülük is (némelyiké) hatalmas. Amikor a gazdi beszél hozzájuk, akkor igyekeznek minél inkább figyelni.

1

Az állatok ösztönösen a mimikájuk alapján döntik el, hogy a másik állat milyen szándékkal közelít feléjük: ha pl. egy kutya vicsorogva közelít a másikhoz, akkor az nagy valószínűséggel nem a barátkozás jele. A kutyák ezért is igyekeznek figyelni a gazdi (vagyis falkavezér arcjátékát), hogy tudják, hogy mit szeretne tőlük: éppen bántani akarja (ne adj Isten), vagy a vacsorát hozza.

2

Tehát a testbeszéd nagyon fontos. Viszont a nagy, lelógó fülek a hallásban akadályozhatják őket, ami miatt is forgatják a buksijukat. Hogy jobban halljanak.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=wpJNCO6Aj2Q[/embed]

Na persze, a cukibb verzió az, hogy a kutyák azért tekergetik a pofikájukat, hogy mi elmosolyodjunk! :)

Ha tetszett a cikk, oszd meg mással is!

 Lótusz (Facebook)

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr9116332444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása