Lótusz

Lótusz

10 dolog, amit nem tudtál a Majákról

2015. november 21. - Lótusz_blogger

Ahogyan a görögök, rómaiak, kínaiak, a Maják is rendkívüli ősi kultúrát mondhatnak magukénak. Bár a "világvége" általuk 2012-re jósolt bekövetkezése még várat magára, ettől függetlenül érdekes és színes kulturális örökséggel rendelkeznek, mely még a mai napig is kihat az emberiség fejlődésére.

10. Ősi gyógymódok

A Maják úgy tartották, hogy a test betegségei a lélek harmóniátlanságából fakadnak. Ha a lelkünket rendbe tesszük, akkor a testi betegségeink is elmúlnak. Ezért használták az összetett gyógymódot, mely az alábbiak egységes használatát tartalmazta: akupresszúra, masszázs, imádság, gyógyítás.

A mai kor kutatásai is kimutatták, hogy a lelki egyensúly pozitívan hat a testi betegségekre.

9. Ősi futball

A foci elődjét, az úgynevezett Pitz-et játszották előszeretettel. A labda egy 20 kilós, a mai labdáknál puhább "labda" volt. A játék során a kezüket nem használhatták. A nyertes csapat nagy bulit rendezett a meccs után. A vesztes? Az pedig feláldozták.

8. Maják élnek-e még?

Hajlamosak vagyunk a Majákról úgy beszélni, mint egy letűnt kor gyermekei, egy kihalt nép. Pedig nem így van. A mai napig is élnek a Maják leszármazottai. Ma kb. 7 millió Maja ember él még a Földön, akik igyekeznek az ősi tudást továbbvinni. A legtöbb Maja Mexikóban él, de laknak Hondurásban, Salvadorban, Guatemalában is.

7. Kinézet

A Maják egy bizonyos kinézetet tartottak normálisnak, és az általuk elképzelt ideálisan szép arcot van, hogy akár kínzások által is kierőszakolták a gyerekből. Pl. úgy tartották, hogy sz orr akkor szép, ha minél laposabb. Elég fura szerkezettel oldottál ez meg.

6. Állatáldozat

A régi időkben az emberáldozat is elég sűrű volt Az áldozatokat felajánlották az Istennek, valami nemesebb cél elérése érdekében. Ma már nem végeznek emberi áldozatok felajánlását, de állatokat továbbra is áldoznak az Istene részre.

5. Az istenek itala

A "Báalché"gyógyitalként (is) használják. Egy fából készült edényben készítik, és tesznek bele vizet, különféle gyökereket, mézet és a balché fa kérgét. Amikor a keresztények téríteni jöttek hozzájuk egy ideig betiltották az ital fogyasztását, de  Maják arra hivatkoztak, hogy gyógyító erejű. Két ember meghalt, mert (állítólag) nem ihatta az italt, így újra megengedték, hogy fogyasszák.

4. A nulla feltalálása

Bár a nulla, mint matematikai fogalom, már a suméroknál is volt (kb. 5000 évvel ezelőtt), tudósok azt állítják, hogy őket a Maják megelőzték a nulla használatával. A Maják a naptárukkal kapcsolatban találták ki a nulla használatát.

3. 2012-es világvége?

A Maják a naptárukban sokak szerint megjósolták 2012-re  világvégét. Ami persze, napjainkban 2015-ben sem érkezett még meg (szerencsére :) ) Egyébként ők, ezt a tőlük nagyon távoli pontot nem a világvégének jósolták meg egyes tudósok szerint, hanem az emberiség lelki-szellemi ébredésének!

2. Nagy magasságokba jutottak el

Mégha a jóslatuk nem is jött be, vagy épp nem minden felfedezésüket használjuk, egy biztos: bulizni nagyon tudtak. És rengeteg, a pszichére ható szert használtak, különböző növények, gombák kivonatait, illetve volt, hogy füstölőként használták. A szerek hatására tudták tartani a "kapcsolatot" a szellemvilággal, más világokkal.

1.Óriási fejlődés

A Maja kultúra 3700 évig maradt fenn, az utolsó falu 1697-ig állt. Rengeteg bölcsesség, tudás, tapasztalat halmozódott fel az itteni emberekben mind a gyógyítás, mind az egyéb szellemi tevékenységek területén. Bár az Észak-Amerikaiak azzal kérkednek, hogy ők 500 év alatt hová jutottak, én akkor is inkább a Maják eredeti, ősi, magas szintű tudását, lelki-szellemi tevékenységét tartom nagyra, az amerikai emberek technikai, gazdasági vívmányaival szemben!

Áldás! Lótusz

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr1516332466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása