Lótusz

Lótusz

5 dolog, amit te is imádnál az orosz télben

2016. január 05. - Lótusz_blogger

Orosz... tél... ez a két szó a szemünkben összetartozik. Az usanka, a vodka és Szibéria jut még eszünkbe. Ezek mind-mind negatívnak tűnő szavak. Pedig az orosz tél fantasztikus is lehet. Íme öt dolog, ami neked is bejönne!

1.Az északi fény Kathanga faluban

Kathanga, az 1626-ban alapított kis falu legészakibb lakott terület a világon. Nem véletlenül nem menekültek el az itt élők: itt látható legjobban az Északi Fény, azaz az Aurora Borealis itt a legszebb és legjobban látható. A jelenség decemberben és januárban a leginkább megfigyelhetők.

2. Orosz gőzfürdő Szocsiban

Az orosz a fürdőket (bánya) imádják. Főleg télen Egy tradicionális teaszertatást követően a bányában felmelegíthetjük az átfagyott tagjainkat. A gőzfürdőzés során a hagyományos nyír- és tölgyfaágakkal való "korbácsolást" is bevállalhatjuk. De a valódi adrenalinfüggők ezt az egészet egy közeli jeges tóban koronázzák meg egy kis hűtőfürdővel. Szocsiban a síelést, korizást egy-egy fürdővel egészíthetjük ki.

3. Szánkózás az Ural-hegységben

Az oroszok trojkája nem hiszem, hogy be kell mutatni: a trojka (3) arra utal, hogy a lovasszánt eredetileg 3 ló húzza. Az Urál-hegység nagy része védett terület, ezeken a csodálatos utakon vágtathatunk végig a lovas szánon. Útközben néhány ősi faluba is betérhetünk, ahol megkóstolhatjuk a helyi ételkülönlegességeket is. Az utazók számára hétnapos túra ajánlott, melynek során a turisták hihetetlenül bűbájos faházakban pihenhetnek egy-egy napi út után.

4. A Nap születése Kazanyban

A Kazanyban minden év decemberében megtartott ünnepség alapját az a csillagászati jelenség adja, hogy december 22. után, a napfordulótól kezdve a napok egyre rövidebbek. Ilyenkor egy hetes ünnep során a természet ébredését ünneplik. Az emberek meglátogatják egmnást, jelmezbe  öltöznek és egy hétig esznek-isznak. Hasonlóan ünneplik a maszlenyicát, ami a mi farsangunkhoz hasonlít leginkább.

5. A Bajkál-tó jeges hullámai

A Bajkál-tó a világ legmélyebb tava. Amilyen mély, annyira képes megfagyni a tó vize: akár még terepjáróval és végiggurulhatunk rajta (nem úgy, mint néhány éve valaki a Balatonon). De nemcsak ez a vérfagyasztó lehetőség, ami vonzza a turistákat. Az Ohlon-vidéken van egy barlang, melyet a régiek szent helyként tisztelnek és különleges gyógyító erőt tulajdonítanak neki. A megfagyott hullámok is lenyűgöző látványt nyújtanak.

Áldás! Lótusz (Facebook)

 forrás

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr516332610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása