Lótusz

Lótusz

Mutasd az ujjlenyomatod! Megmondom milyen vagy!

2016. február 19. - Lótusz_blogger

Ujjlenyomatunk árulkodik személyiségünkről

 

A tenyerünkön és talpunkon található bőrlécekkel és redőkkel a Dermatoglyphia nevű tudomány foglalkozik. Az ujjlenyomatokat vizsgálva összefüggést találhatunk a bőrredők mintázata és a személyiségtípusok között. Ha kíváncsi vagy, mit árul el rólad ez a néhány centi bőrfelület, olvass tovább.

A Dermatoglyphia tudományt, a new orlaens-i Tulane egyetem professzora H. Cummins alkotta meg, a derma=bőr és glyphe=véset, rajzolat szavakból, amit magyarra leginkább bőrrajzolatként lehetne fordítani. A magyar szakemberek ehelyett inkább a bőrlécrendszer kifejezést használják.

Érdekesség:

  • nemcsak embereknél látható ez a rajzolat, hanem néhány állatnál is találkozhatunk vele, pl.: koala, sün és majomfélék;
  • a bőrlécek kialakulása már az embrionális kor 3-4. hónapjában elkezdődik és a gyermek születése után 6-7. hónapra alakul ki teljesen;
  • az ujjbegyi rajzolatoknál 3 alapvető típust különböztetünk meg, az ívet, a hurkot és az örvényt.

1.Hurkok

hurok

Ez a mintázat a legjellemzőbb az europid embereknél. A hurkok nyugodt, kiegyensúlyozott emberre utalnak, aki könnyen barátkozik és segítőkész. Ezek az emberek szeretnek kommunikálni, érzelmileg nyíltak, megbízhatóak. Kiváló egészségnek örvendenek, bár gyermekkorban gyakran betegeskednek. A hurok mintával rendelkező alanyok bizakodóak, és nem szeretik az unalmat, a monotonitást. Akinek minden ujján hurok látható, az nagyon fantáziadús egyéniségre utal. Kicsit elvarázsoltak - nem evilágból valóak.

2. Ívek

ívek

Az íves ujjlenyomat mintákkal rendelkező személy energikus. Önbizalma már a testtartásán, kiállásán is látszik, modorán és fellépésén átüt a magabiztosság. Kicsit fafejű, nehéz meggyőzni tévedéséről. Logikusan gondolkodik, nehezen alkalmazkodik. Praktikus, jó vezető. Bár az ívek kolerikus személyiséget takarnak, mégis érdekli a művészet, a zene. Jó a kifejezőképessége. Bár nem gyengéd szerető, kitartó és hűséges.

3. Örvény

örvények

Azoknál az embereknél, akiknek ujjbegyén úgynevezett örvény található, indulatos, hirtelen emberek - akik azonban gyorsan elfelejtik haragjukat. Kreatívak, jó helyzetelemzők. Gyakran kezdenek bele új dolgokba párhuzamosan, és nem mindent fejeznek be. Ingerlékenyek. Érzékenyek, de sosem lehet tudni, hogy egy-egy esemény mit vált ki bennük. Önmagukkal elégedetlenek, maximalisták, önmarcangolók. Az örvény mintát kirajzoló ujjak tulajdonosa flegmatikus egyéniségek. Ha a jobb és bal kéz mutatóujján is megtalálható az örvény, akkor a személy született gondolkodó. Ez nagy segítség lehet, ha informatikai, vagy jogi pályán dolgozik. Komplex személyiségek.

Érdekesnek találod a cikket? Akkor oszd meg másokkal is! Kövess a FACEBOOK-on is!

Még több önismeret: ITT.

Nyomkodd az ujjaid, és csökkentsd a fájdalmat. ITT.

Áldás! Lótusz

uglion.ru

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr6616332690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása