Lótusz

Lótusz

Nyomkodd az ujjaid - megszabadulsz a fájdalomtól!

2016. február 17. - Lótusz_blogger

Testünk egy szervezet: bár önálló részekből áll, csak akkor egész-séges, ha minden egyes egysége megfelelően működik. Van, hogy egy-egy rész vagy nem kap elég energiát, vagy épp több kerül oda, mint kellene - a japán orvoslás szerint ez az, amit egyensúlyba kell hozni a betegnél. Még ennél is messzebb megyek. Az egyes szerveink nem megfelelő működése lelki okokra vezethető vissza. Tehát a gondolataink, érzéseink okozzák a betegségtüneteket. A gondolataink megváltoztatásával, de akár egy kis masszázzsal is tudunk javítani a helyzeten.

Tenyerünkön, ujjainkon megtalálhatók azok a pontok, területek, melyek stimulálásával a blokkokat feloldhatjuk, az energiahiányokat pótolhatjuk, a túlműködést csökkenthetjük.

 

A hüvelykujjon megtalálható a gyomor területe. Ha fáj a gyomrunk, az általában lelki okok miatt, például a túlzott stressz miatt alakulhat ki, vagy azért, mert sokat rágódunk valamin. De a szorongás, a depresszió tünetei is kezelhetőek ennek a területnek a nyomkodásával.

A mutatóujj a kiválasztó-szervrendszerrel áll kapcsolatban. A vese fájdalma, a húgyhólyag problémáit kezelhetjük így; de a hátfájás (lásd még ITT) és a fáradtság is csillapítható vele. A vese egy páros szerv, betegségei a nemi identitásunkkal, a párkapcsolati problémákkal hozható összefüggésbe. Ezen érdemes elgondolkodni.

A középső ujjunk az idegrendszerrel és a májjal áll kapcsolatban. Néhány másodpercig kell az ujjunkat nyomogatni, hogy fájdalom szűnjön. Ez segít még a szív- és érrendszer megbetegedéseinél, megszabadít a stressztől és a menstruációs fájdalmaktól, és szemünkre, szemünk fáradtságára is jó hatással van. A szívünk az érzelmeinkkel áll kapcsolatban; általában olyankor betegszik meg, amikor úgy érezzük, hogy nem kapunk elég figyelmet, szeretetet. Az idegrendszer a stresszel, a nyugtalansággal, a nyughatatlansággal van kapcsolatban. Próbáljunk sokat lazítani, meditálni, relaxálni. Látási problémák esetén valamit nem akarunk meglátni - ami az orrunk előtt van (távollátás), vagy félünk  a jövőtől (rövidlátás). Sokszor pedig éppen szemünk miatt van fejfájásunk is.

A gyűrűsujj  nyomkodásával emésztőrendszerünket, tüdőnket gyógyíthatjuk. A tüdő, a légzés, a felszabadultság, az élet befogadásának szerve.

A kisujjon lévő "nyomógomb" segít ellazítani idegeinket: a szorongás, a pánikroham, az idegesség ellenszere lehet. Hatással lehetünk még vele a puffadásra, torokfájásra és csontjainkra is.

Még több egészségre pozitív hatású szelíd gyógymódról, kezelésről, önismeretről ITT olvashatsz.

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is! Kövesd a blog Facebook-oldalát is, ha úgy gondolod.

Áldás! Lótusz

forrás

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr3416332688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása