Lótusz

Lótusz

A duci pingvint a futópadon futtatják

2016. február 20. - Lótusz_blogger

Cuki videó egy pingvinről, akinek a járását futópadon vizsgálják

A királypingvinek életük nagyrészét a vízben töltik. Itt táplálkoznak. Csak olyankor merészkednek ki a szárazföldre, amikor az utódlásról van szó, illetve olyankor, amikor nem találnak élelmet a vízben.

 

Brit tudósok a pingvinek járását figyelték, hogy hogyan hat rá a súlyuk. 10 példányt vizsgáltak közölük a Ross-tenger szigeteiről, és gyorsulásukat mérték. Először duciként "futtatták" őket a futópadon, majd egy kis koplalás után ismét megnézték mozgásukat. A pingvinek átlagos sebessége 1,2 km/óra volt.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=JoMMBD6gQks[/embed]

A tudósok azt figyelték meg, hogy a husisabb pingvinek kevésbé stabilan mozognak. Járás közben előrehajolnak, így a súlypontjuk eltolódik és még el is eshetnek. Az elesett pingvin pedig vonzza a ragadozókat. A király pingvineket egy hónapos fogyókúrára fogták, ezután engedték vissza az élőhelyükre.

Ha te is cukinak találod a cikket, oszd meg másokkal is!

Ha van kedved, kövess a FACEBOOK-on is! Még több cuki állatos cikket ITT találsz.

Áldás! Lótusz

ng.ru

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr1416332692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása