Lótusz

Lótusz

Sokkoló UNICEF-videó a gyermekházasságok ellen

2016. március 10. - Lótusz_blogger

Az alábbi videót készítette a UNICEF:

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=wfbi3CxE3Lw[/embed]

Rengeteg országban elfogadott, hogy gyermeklányokat, akár már 10 éveseket vesznek feleségül idősebb férfiak. Ezek a kislányok még gyerekek: játszani szeretnének, rajzolni, futkározni a szabadban. Ehelyett korán elvesztik szüzességüket, kiszolgáltatottá válnak, korán fel kell nőniük. Ezekre a gyermekekre olyan szerepet kényszerítenek rá, amire talán biológiailag már megérettek, azonban lelkileg és pszichésen biztosan nem. Egész életükben ebben az alárendelt szerepben kell élniük, sosem élhetik meg teljesen az életüket.

"A házasságkötés  két ember szabad, befolyásmentes döntése alapján létrejövő, jogilag szabályozott életközössége."

Évente még mindig 15 millió gyermek életét rontja el a világ egyik legszentebb és legszebb eseménye. Évente 15 millió kislányt kényszerítenek arra, hogy gazdasági érdekből, vagy családok szövetsége, társadalmi elvárás, vagy épp a hagyományok miatt, idősebb férfihoz menjen feleségül. Micsoda fájdalom, és  milyen félelem lehet ezekben a gyerekekben. Nagyon kiábrándító, és szomorú!

 

Ha te is elítéled mind a gyermekek, mind a nők nevében ezt a szokást, akkor oszd meg a cikket mással is!

Áldás! Lótusz (Facebook)

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr5216332732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása