Lótusz

Lótusz

Miért kapott 108.000 fát ez az újszülött?

2016. március 20. - Lótusz_blogger

Buthán a világ egyik legkörnyezetbarátabb országa

Buthán a világ egyik legkörnyezetbarátabb országa, ahol nagyon ügyelnek a szénmonoxid-kibocsátásra. A közelmúltban megszületett a legkisebb herceg, akinek a világra jöttét faültetéssel ünneplik meg. A kis hegyi királyságban a királyi gyermekek érkezésekor 108.000 facsemetét ültetnek el. A gyermek Jigme Khesar Namgyel Wangchuck  és Őfelsége Jetsun Pema gyermeke.

A butháni alkotmány előírja, hogy "az ország területének legalább 60%-át fával kell borítani az ökológiai egyensúly megtartásának érdekében." Tenzin Lekphell, a faültetés felelőse ezt mondta: "A buddhizmusban a fa az élet minden formájának jelképe: szimbolizálja a hosszú életet, az egészséget, a szépséget, és az együttérzést." Buthán 2015-ben is a címlapokra került hasonló kezdeményezésével: akkor 50000 fát ültettek el egy óra alatt, ezzel bekerültek a Guiness Rekordok Könyvébe.

 

Ha érdekesnek tartod a cikket, oszd meg mással is! Kövess a FACEBOOK-on is!

Nézd meg "Mit tanít egy idős fa?"

Áldás! Lótusz

boredpanda

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr2216332752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása