Lótusz

Lótusz

Mi köze a párkapcsolatnak a négylábú asztalhoz?

2016. március 27. - Lótusz_blogger

Néhány évvel ezelőtt, eléggé magam alatt voltam. A szerelmem elhagyott, egyedül éreztem magam és szerettem volna kicsit összekapni magam. Ekkor jutottam el Popper Péter előadására. Akkor meghallgattam, megrágtam, de nem minden dolog került a helyére a fejemben abból, amit elmondott. Most viszont, ismét szingliként egy híres hasonlata ismét szembejött velem (biztosan nem véletlenül).

 

Popper Péter (Füst Milán után szabadon) szerint a párkapcsolat egy négylábú asztal, melynek ha bármelyik lába hiányzik, az asztal felborul. A négy láb a következő:

  • hasonló életstílus;
  • szeretet;
  • szexuális egyezés;
  • gazdasági kapcsolat, gyerekek.

1. Az első és legfontosabb, hogy hasonló legyen az életstílusuk, az életszemléletük. Szerelmes lehet egymásba két teljesen más világképet elfogadó ember. De hosszútávon nem biztos, hogy boldogok lesznek egymással. Például az egyik cicabolond és van is macskája, míg a másik allergiás a macskaszőrre. Banálisan hangzik, de hosszútávon ez a kapcsolat nem tartható fenn.

2. Szeretet. Szeretet nélkül az életnek nincs értelme. Egy kisgyermek is meghal az ölelés nélkül, de a felnőtt ember számára is szükség van az ölelésre. A szeretet, szerelem, az hogy tartozzunk valakihez, hogy legyen kihez szólnunk, ugyanannyira fontos, mint a levegővétel. De ha két ember szeretet nélkül van együtt (érdekből), akkor nem lesznek boldogok. A legfontosabb, hogy örüljenek egymás jelenlétének.

3. Szexuális összeillés. Sok olyan házasság van, ahol szeretik és tisztelik egymást a felek, de mégsem teljesen boldogok. A boldogtalanságuk egyik oka az lehet, hogy szexuálisan nem illenek egymáshoz. Akár a vérmérséklet, miatt, akár az intim testrészek méretei miatt nem tudják a szexet élvezni, hosszú távon boldogtalanságra vannak ítélve.

4. Gazdasági közösség. A család a mai jog szerint egy gazdasági közösség. A családtagok egymásért felelősséget vállalnak, segítik egymást. Sajnos manapság sok család gazdasági okok miatt bomlik fel. Régen tilos volt a szolgálónak és a földesúrnak összeházasodni. Indiában pedig még  a mai napig nem házasodhatnak a különböző kasztok tagjai. Nem véletlen van ez így. Az ókorban latinul ezt így fejezték ki: "Similis simile gaudet" (Hasonló a hasonlónak örül).

Fentebb az én gondolataimat olvashattad a négy pillérről, ha lejjebb görgetsz, megtalálhatod Popper Péter előadást, amelyben kifejti e "négy láb" fontosságát, melyek együttes megléte nélkül egyetlen párkapcsolat sem működhet.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=3iuT3Z5CCTs[/embed]

Ha érdekesnek találtad a cikket, oszd meg mással is. Ha van kedved, kövess a FACEBOOK-on is!

Áldás! Lótusz

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr2016332766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása