Lótusz

Lótusz

Telihold - vágyaink megvalósulhatnak

2016. április 22. - Lótusz_blogger

Frissítve: 2017.01.12.

A Telihold a legtöbb emberben rossz érzést kelt. Főleg, mert ilyenkor a sokan nem tudunk aludni, álmatlanul forgolódunk, nagyon érzékenyek vagyunk.

A Telihold leginkább a nőkre hat (a Hold a női energiát képviseli, a Nap pedig a férfienergiát), nem véletlen, hogy a menstruációs ciklus is egyezik a Hold Ciklusával. Teliholdkor hatalmas energiák összpontosulnak, ilyenkor az emberek nyugtalanabbnak, feszültebbeknek érzik magukat. Akik az átlagnál is érzékenyebbek, még akár hisztisek is lehetnek.

 

Mivel ilyenkor az energiák egymásnak feszülnek (a jó és a rossz), igyekeznünk kell megmaradni a jó oldalon. Mert a feszültséget a negatív gondolatok, a félelemérzet és a hitetlenség generálja.

Ezen a napon érdemes egy picit leülni, relaxálni, pihenni és nem engedni teret a rossz érzéseinknek, mint a harag, a félelem vagy épp a reménytelenség.

A legjobb (mivel ma tényleg nagyon szép idő van), ha egy nagyot sétálunk. Ezután/közben egy padon ülve figyelhetjük a az embereket, vagy épp az élőlényeket, de a legjobb, ha vízparton engedjük el az összes negatív energiát testünkből. Képzeljük el az összes sérelmünket, olyan történéseket, melyek fájdalmasak, vagy épp rosszul estek, úgy, mintha egy videókazettán néznénk. Játsszuk le többször is, oda-vissza, gyorsítva-lassítva, majd, amikor már nem érezzük, hogy rossz érzést kelt bennünk, képzeletben vegyük ki a filmet a videóból, és hajítsuk a folyóba. Lelki szemeink előtt lássuk, ahogy elmerül. Innentől kezdve nem lesz ránk rossz hatással.

Otthon pedig üljünk bele a kádba, jó meleg vízbe, gyújtsunk egy gyertyát, cseppentsünk levendula, vagy épp citromolajat a fürdővízbe és így relaxáljunk. Közben akár relaxációs zenét is hallgathatunk.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=Uuwd9Bq0w7g[/embed]

Ha kipihentnek érezzük magunkat, akkor pedig végiggondolhatjuk kívánságainkat, céljainkat. A Telihold a nőiesség, az érzelmesség aspektusa, ezért ilyenkor leginkább érzelmi kívánságok szoktak eszünkbe jutni: szerelem, házasság, gyerekvállalás... Apropó, ilyenkor nagyobb a fogamzásképesség is! ;-)

Képzeld magad elé, amit szeretnél: közben halld a hangokat, érezd azokat az illatokat, melyek azt az eseményt, történést kísérnék. Érezd minden érzékszerveddel azt, amit szeretnél, hogy megvalósuljon.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=AKmZ7aU4QWw[/embed]

Mivel a Telihold idején érzékenyebbek vagyunk, a (lelki) gyógyítás sokkal hatékonyabb lehet. Ehhez is hallgasd meg (és közben olvasd, de akár ki is mondhatod hangosan a szöveget):

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=pr6rmNvPuOw[/embed]

Érdekességek a Teliholddal kapcsolatban:

Ilyenkor sokkal több az erőszakos cselekmény, mert az emberek felfokozottabb érzelmi állapotban vannak. Ekkortájt kerülni kell (nem életmentő) műtéteket. A nők fogamzóképessége ilyenkor a csúcson van. Érdekesség még, hogy szépészeti kezelések közül a hajfestés és a masszázs sokkal ajánlottabb, mint máskor. Mivel a Telihold idején érzékenyebbek vagyunk, ajánlatos óvatosabban közlekedni.

Teliholdkor (is) szeresd magad, embertársaidat, az Égi segítőidet, és igyekezz fegyelmezett maradni, és csak otthon engedd el magad, ahol a fenti meditációkat meghallgatva lelked szárnya kap! Küldj szeretet minden szerettedre és minden olyan embertársadra, akivel nem legjobb a viszonyod. Ha szeretettel gondolsz rájuk, áldást küldesz nekik, akkor az irántuk érzett rossz érzésed enyhülni fog és egyre inkáb el tudod őket fogadni, a kialakult negatív helyzet javulni fog.

 

Végezetül megmutatom neked az egyik kedvenc dalomat, amitől én mindig azt érzem, hogy szárnyalok:

 

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=Op5kcqeCBvw[/embed]

Mentés

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr3716332820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása