Lótusz

Lótusz

Mit és hová ültess a kertben a feng shui szerint?

2016. április 25. - Lótusz_blogger

A feng shui a kínai ősi térrendezés a kínaiaknál nemcsak a lakásművészetet, de a kertrendezést is áthatja

A feng shui a kínai ősi térrendezés a kínaiaknál nemcsak a lakásművészetet, de a kertrendezést is áthatja. Ha van saját kerted, ha van kedved, próbáld ki, hogy feng shui szerint ültess virágokat. A csí azonnal beindul és céljaid elérése közelebb van, mint hinnéd.

A kertet a bágua tükör alapján osztjuk fel.

 

1.Déli terület.

Ez a jó hír, jó hírnév, siker területe. Ide a vörös, és narancssárga színű virágok kerüljenek.

Virágok körül a pipacs, a rózsa, harangvirág, ibolya ajánlott ide. Fák közül a cseresznye, vagy a narancs. Fűszerek, és gyógynövények közül: eper, póréhagyma, csillagánizs, mogyoró és a páfrány.

Itt legyen a kerti sütögetős hely és valamilyen fényforrás.

2. Dél-nyugat

A szerelem, házasság területe. Itt a sárga, a rózsaszín virágok a menők.

Ültesd ide a nárciszt, tulipánt, őszirózsát, százszorszépet, gardéniát, levendulát, jácintot, muskátlit, ibolyát, magnóliát. De itt nevelheted a borókát, tyúkhúrt, bazsalikomot, majorannát, kaprot, mentát, rozmaringot, kakukkfüvet, gyömbért, málnát, paradicsomot.

Itt gömb alakú, pl. Földet ábrázoló, vagy egyéb kőszobrokat helyezz el. Vagy egy nagyobb sziklát.

 

3. Nyugat

A gyerek, az alkotókészség terület. Ide valók a fehér színű és az aranyszínű virágok.

Itt a sárga- és fehér színű virágok jól mutatnak és segítenek: gyöngyvirág, levendula, ciklámen, vagy éppen a tölgy, olajfa, banánfa van jó helyen. Zöldségek és gyógynövények közül: macskamenta, mustár, uborka, szőlő, répa.

Az ezüst színű tárgyakat helyezd itt el. Ha nemcsak a virágokat vesszük számításba, hanem pl. szeretnénk egy gyermekeknek szóló játszósarkot csinálni, akkor azt a "gyermek" területre, vagyis Észak-nyugatra tegyük.

4. Észak-nyugat

Ez a segítőkész emberek, utazás területe. Ide ültesd a fehér és a sárga virágokat.

Ide kerülhet a napraforgó, írisz, golgotavirág, szegfű. Fák közül a citrom, barack, bükk és dió. Ehető növények közül: zsálya, citrom, paprika, édeskömény, sütőtök.

Ha sokszor jönnek hozzánk vendégek, barátok, családtagok, és szívesen üldögélnénk a kertben, akkor az ülőgarnitúrát helyezzük a "segítőkész emberek" területére, vagyis Észak-nyugatra.

 

5. Észak

A karrier területe. Itt a helye a kék és lila színű virágoknak. Legyen itt jázmin, mák, gyermekláncfű; fák közül alma, bodza, tölgy, juhar, nyár. Zöldek, zöldségek: kapor, menta, szőlő, zab, borsó, vöröshagyma.

Ez a terület a víz elemhez tartozik,, ezért itt jó helye van a kerti kútnak, vagy éppen csobogónak. Ha egy kis medencét csinálsz, melybe aranyhalat is teszel, a szerencsédet megalapozhatod.

 

6. Észak-kelet

Önművelés, tudás területe. Ide bézs színű virágok illenek. Sárgák és narancssárgák valók ide. Helyezd el itt a napraforgót, jázmint, körömvirágot, rózsát, íriszt. Fák közül legyen itt az akác és az őszibarack. Zöldségek, fűszerek: borsmenta, sáfrány, kakukkfű, rozmaring, kömény.

Ez a terület a Föld elemhez tartozik, ezért itt a legjobb helye a sziklakertnek, vagy egy kis házi "oltárnak".

 

7. Kelet

Egészség, család területe, ahová a legjobb a zöld és barna növényeket ültetni. A gyógynövények itt tökéletes helyen vannak.

Ez a terület a fa elemhez tartozik, ezért itt leginkább fákat helyezz el.

8. Dél-kelet

Gazdagság területére ültess zöldeket. Örökzöldeket, gyógynövényeket. A szerencsebambuszt is ide helyezheted.

Ez is fa terület, ide ültess aranyesőt, fenyőket, diót, mohát, páfrányt, lóherét, kaprot, mentát, bazsalikomot, kukoricát, babot, zabot, hagymát.

Itt olyan tárgyat helyezz el, ami mozog, pl, szélcsengőt, valami olyan dolgot, ami "kering".

 A színeken kívül a formákról annyit észben kell tartani, hogy a feng shui nem kedveli a hegyes levelű, szögletes növényeket. Szereti a kereklevelű, hosszúkás, de nem szereti a szúrós növényeket. Azonban például előszeretettel alkalmazza a bambuszt, ami amellett, hogy zöld, nagyon gyorsan nő, szerencsét is hozhat.

 

Bízom benne, hogy felkeltette érdeklődésed a cikk és érdemesnek tarod arra, hogy barátaidnak is megmutasd. Sikeres és boldog "térrendezést", kertészkedést kívánok!

Még több feng shui ITT.

Meseszép ZEN-kerteket ITT nézegethetsz.

Áldás! Lótusz (Facebook)

forrás

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr6616332824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása