Lótusz

Lótusz

Így lett milliárdos érettségi nélkül Richard Branson

2016. május 03. - Lótusz_blogger

Ugye volt már, hogy felhívtál egy ügyfélszolgálatot, és ezt hallottad: "Az Ön hívása nagyon fontos a számunkra, de jelenleg minden munkatársunk foglalt. Kérjük várjon a kezelő jelentkezésére."

És hogy hangzik ez a Virgin Atlantic légitársaságnál? "Üdv, Richard Branson vagyok, a légitársaság tulajdonosa. Jelenleg minden munkatársunk foglalt. Azonban, ha a 18 másodpercen belül senki nem jelentkezik, akkor 450 font kedvezményt kap a vásárlása után. Visszaszámlálás elindult: 18, 17, 16,..." Az ügyfél nyugodtan ül és a kedvezmény reményében álmodozva várakozik a kezelő jelentkezésére.

A szöveget maga Richard Branson találta ki, aki alig 10 év alatt kiépített egy pici lemezboltból egy világhírű multicéget, akinek a világ 30 országában több, mint 200 cége van: fesztiválok, lemezcég, légitársaság és miegymás. Branson vagyona 2,5 milliárd dollár és 2 magánszigettel rendelkezik; és aki még az érettségiig sem jutott el, mert 16 éves korában eltanácsolták az iskolából!

Tehát számomra hasznos olyan emberek életfilozófiáját meghallgatni, akinek nincs gondja az önbizalommal, sikeres és még laza is! Merthogy őt az üzleti élet fenegyerekének tartják, aki imád szórakozni, és rendkívül pozitívan áll az élet kihívásai elé. Olvasd el, mi az, ami őt inspirálja és segíti a siker elérésében és megélésében.

1.Ha vállalkozol és nem hibázol, akkor az azt jelenti, hogy nem vállalkozol.

2. Ne foglalkozz olyan üggyel, ami nem érdekel!

3. Mindig úgy viszonyultam a munkához, mint a szórakozáshoz: ahol a munka véget ér, ott jön a szórakozás - és fordítva.

4. A büszkeségem sosem akadályoz meg abban, hogy hibáimat beismerjem.

5. Szeretem, amikor rosszabbul mennek a dolgaim. Nem azért, mert mazochista vagyok, hanem azért, mert ilyenkor jönnek a legjobb ötletek.

6. Nyitott vagyok mások ötleteinek meghallgatására és elfogadom mások javaslatait, ha azok jobbak az enyémnél. Ez az eddig 40 üzleti évem alatt mindig segített.

7. Vállalkozásban nincs helye a konzervatív gondolkodásnak, mert ez letöri a szárnyaid és gyengít, a tények rosszul lesznek kezelve és ez megöli a vállalkozásod.

8. Felejtsd el a "nem" szócskát!

9. Számomra az üzlet azt jelenti, hogy létrehozok valamit, amire büszke lehetek; ahol tehetséges emberekkel vehetem magam körül, akikkel olyan dolgokat építhetünk fel, ami nemcsak a közelebbi, de a távolabbi környezetünkre is hatással van.

10. Ne félj a kiszámíthatatlan kockázattól: talán ez lesz a legnagyobb dobásod!

11. Inkább ígérj kevesebbet, és adj többet, mint fordítva.

12. Legrosszabb azt hallanom, amikor a munkavállaló elnézést kér a főnökétől.

13. Az üzletben, mint a magánéletben fontos jól csinálnunk mindent.

14. Jobban szeretem megbeszélni az emberekkel a dolgokat, mint lelevelezni valamit.

15. A legnagyobb eredménynek azt tartom, hogy mindig igyekeztem függetlenséget adni az embereimnek és lehetőséget arra, hogy érezzék a felelősséget, és támogattam őket abban, hogy kockázatot vállaljanak, majd elérjék céljukat.

16. Egész életemben igyekeztem távol tartani magam a dolgozószobámtól. De ez nem azt jelenti, hogy nem dolgoztam otthon, a jachtomon, vagy épp egy függőágyban.

17. Ne feledd: senki nem sajnálta még a halálos ágyán, hogy túl kevés időt töltött az irodában.

18. Sosem vetkőzöm le, hogy üzletember vagyok. Az vagyok köntösben is, joggingban is. Nem a ruhától lesz valaki üzletember.

19. Minden üzletember, főnök, igazgató néha rákényszerül arra, hogy feltűrje az ingujját és bepiszkolja a kezét.

20. Add meg minden alkalmazottadnak a telefonszámod, az emailcímed. Sosem fog visszaélni vele, mégis nagyon nagy erőt és biztonságot ad neki, hogy bármikor tud keresni, amikor úgy érzi, hogy egy problémában csak te segíthetsz.

21. A vállalkozónak nem szabad a negatív tapasztalatokat számon tartania. Ezek csak járulékos veszteségek, amik a tanulási folyamat velejárói.

22. A siker nem jön magától: meg kell dolgozni érte.

23. Sosem mondom: "Nem tudom megcsinálni, mert nem tudom, hogyan kell megcsinálni." Mindig próbálkozom, és nem hagyom, hogy hülye szabályok megállítsanak.

24. Amint egy üzlet már nem okoz örömet, elkezdek valami máson gondolkodni. Az élet túl rövid ahhoz, hogy savanyú arccal "túléld".

25. A mottóm az: "Élj vidáman, a pénz majd jön hozzá!'

26. Mindig van mit nyerni és van mit veszíteni. Ha nyersz, örülj neki, élvezd, ha veszítesz, akkor viszont ne keseregj miatta. A múlton már nem tudsz változtatni, de a hibákból mindig lehet tanulni.

27. Ha valaki új üzletbe akar fogni és tőlem kér tanácsot azt mondom neki, hogy: "Legyél tisztességes, ne csalj, de igyekezz nyerni!"

28. A legfontosabb a célunk, amit el akarunk érni az életben.

29. Erkölcs - nem egy üres frázis. És az üzleti életben is van létjogosultsága.

30. Egy üzlet célja, hogy javítsa az ember életkörülményeit és gazdagítson. Különben bele se vágj!

31. Barátkozz az ellenséggel. Mind az üzleti- mind a magánéletben.

32. A siker egyszer beköszönt az életedbe.

33. Úgy viszonyulj az emberekhez, ahogyan magadhoz viszonyulsz. Vagy még jobban!

34. Az igazi vezető arról ismerszik meg, hogy vállalja a döntéseit és nyugodtan, higgadtan elmagyarázza, hogy mit miért döntött.

35. A pénz a siker legrosszabb fokmérője. Rosszabb, mint a dicsőség.

36. Ha megkérdezik tőlem, miben hiszek legjobban, akkor a válaszom: a családomban.

37. Boldog ember vagyok. Mindig nevetek. Szeretem az embereket, az életet, a jó vicceket. Egyetértek azzal, hogy a nevetés gyógyít.

38. Az én történetem - csak az enyém. Nálam működött, másnál nem biztos, hogy ugyanígy fog működni.

39. Azt hiszem, addig nem fogok leállni, amíg meg nem halok.

40. Meggyőződésem, hogy bármi lehetséges az életben.

Én azt vallom, hogy mindig attól kell tanulni, aki azon a területen a legjobb, például: ha fodrász akarok lenni, akkor mesterfodrásztól kérek tanácsot, de ha otthon akarok kenyeret sütni, akkor a péktől. És azok adnak legjobb tanácsokat, akik sikeresek, de végigmentek a szamárlétrán, voltak lenn is, fenn is, de sosem adták fel.

Ha tetszik a cikk, oszd meg másokkal is! Ha van kedved, kövess a FACEBOOK-on is!

Ákdás! Lótusz

adme.ru

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr6316332838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása